1. Home>
  2. Inspirasjon>

HRM

Her kan du lese inspirerende artikler innen HRM, Human Resource Management.

Tema
Dame på hjemmekontor
Blogg

Økende sykefravær i Norge: Kan en fleksibel arbeidsmodell være til hjelp?

De siste årene har Norge hatt en bekymringsfull trend med økende sykefravær blant arbeidstakere. Dette påvirker ikke bare den ansatte, men også bedriftenes produktivitet og landets økonomi som helhet. Det er mange faktorer som kan bidra til denne økningen, kanskje mangel på fleksibilitet kan være en av dem?

5.7.2024
Lønn
Blogg

Hva er forskjellen på bruttolønn og nettolønn?

Her får du vite forskjellen mellom bruttolønn og nettolønn

22.5.2024
Penger for å illustrere lønn
Blogg

Forbered deg på EU-direktivet om lønnstransparens

I 2023 vedtok Europaparlamentet likelønnsdirektivet. Direktivet har som mål å styrke prinsippet om lik lønn for kvinner og menn ved å forbedre lønnstransparensen.

15.5.2024
Forsidebilde til guiden om fleksibilitet på arbeidsplassen
Guide

Skreddersy en fleksibel arbeidsplass

Vår rapport analyserer eksklusiv europeisk forskning for å besvare spørsmålet: Hva er viktigst for arbeidstakere når det gjelder fleksibelt arbeid? Og hvordan kan arbeidsgivere forbedre sin strategi for å møte de ansattes skiftende behov? Vi har identifisert 4 prioriteringer som du kan ta utgangspunkt i for å sikre deg at retningslinjene for fleksibelt arbeid blir en perfekt match for din virksomhet.

10.5.2024
Bilde av en person som bruker AI-verktøy
Blogg

AI og HR: Å navigere i overgangen

SD Worx' HR-evangelist Jan Laurijssen deler sin innsikt om AIs voksende rolle i HRM og hvordan personalledere kan tilpasse seg den nye revolusjonen.

By Azra Ahmed8.3.2024
Et bilde som er generert av Ai
Blogg

Hvordan kan generativ AI påvirke medarbeiderreisen

Generativ AI er på full fart inn i HR-teknologien, på godt og på vondt. Ta en titt på disse fem bruksområdene AI kan ha i løpet av medarbeiderreisen.

6.3.2024
Dame er fornøyd med bra onboarding
Blogg

Forbedret onboarding med støtte fra HR-systemet

To viktige faktorer for å forbedre onboardingprosessen, er å utnytte systemene bedre og ta vare på den interne kompetansen som finnes i organisasjonen. Få tips om hvordan du kan effektivisere din onboarding med hjelp av riktige HR-systemer.

13.2.2024
Fornøyd blivende nyansatt
Blogg

Bedre preboarding – tryggere start for den nyansatte

Hvordan kan du få dine nye medarbeidere til å trives og bli værende i din bedrift? Få tips om hvordan du kan optimalisere din preboarding og forberede deg på den kommende onboardingen.

12.2.2024
Kjærlighet på jobb
Blogg

Kjærlighet på jobb og HR sin rolle

Har HR rett til å blande seg inn dersom du begynner å date en kollega, eller er det en privatsak? Har arbeidsgiver rett å vite dersom du du møter kjærligheten med stor K på jobb og hva skjer dersom en leder og en ansatt blir et par og hvordan kan det påvirke arbeidsmiljøet?

12.2.2024
Bilde av talerne til webinaret
Webinar On-Demand

AI and HR - between hope and hype

AI er på vei inn i arbeidslivet for alvor, men mange av oss mangler en grundig forståelse for hvordan AI påvirker HRM (Human Resource Management). I dette webinaret prøver vi å avklare de ulike hypotesene og antakelsene som finnes om AI og HR.

10.4.2024
Et menneske som kaster seg mellom to fjell for å illustrere utfordringer
Guide

Guide: Forvandle HR-utfordringer til muligheter

Vi har i flere år hatt en årlig undersøkelse der vi har spurt tusenvis av ansatte i europeiske selskaper om deres erfaringer og utfordringer innen HR. Vi har gjennom undersøkelsene identifisert de 10 største HR-utfordringene og spurt HR-eksperter i SD Worx om hvordan disse kan forvandles til muligheter. Resultatene har vi samlet sammen til en guide som du kan få lese her.

1.2.2024
kikare - trender inom HR 2024
Blogg

5 HR-trender du bør følge med på i 2024

Vi spurte våre eksperter om hvordan HR-trendene vil utvikle seg i 2024. Sjekk ut deres topp 5 anbefalinger om hva du bør følge ekstra godt med på det kommende året.

4.12.2023