1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. HR-system>
Er forbedret brukeropplevelse fremtiden for HR

Er «Forbedret brukeropplevelse» fremtiden for HR?

Hvilken profil er din perfekte HR-match?

Selv om hver organisasjon er på sin egen unike digitale reise, har vi alle en ting til felles: Når det gjelder HR-teknologi, må vi finne en “perfect match” for å møte behovene til både ansatte, ledere, selskapet og HR. Vi har delt inn digitaliseringsreisen innen HR i 4 profiler: 

 1. Effektiv organisasjon
 2. Forbedret brukeropplevelse
 3. Investering i vekst
 4. Se sammenhengen

Sjekk hvilken profil som passer deg gjennom å ta quiz’en vår. 

  Ta quizen vår her

  Fremtiden til HR er her og den er sentrert rundt brukeropplevelsen. Ikke hvilken som helst opplevelse, men en forbedret, digitalt aktivert, brukersentrisk opplevelse som virkelig setter ansatte i hjertet av HR. Men er dette fremtiden til din HR?

  Paradigmeskiftet i HR

  I flere tiår ble HR ansett som en støttefunksjon. Det handlet om å opprettholde etterlevelse, administrere ansattjournaler og sikre stabile lønnsprosesser. Selv om disse elementene fortsatt er avgjørende, har fokuset endret seg. I dag handler HR om å skape et miljø der ansatte kan trives. Det handler om å forbedre medarbeideropplevelsen.

  Kraften til en forbedret brukeropplevelse

  En forbedret brukeropplevelse innen HR handler ikke bare om estetikk eller brukervennlighet. Det handler om å bygge et miljø som inspirerer, engasjerer og motiverer ansatte. Her er grunnen til at en forbedret brukeropplevelse er fremtiden for HR:

  1. Engasjement: Når ansatte har en positiv erfaring med HR-prosesser, er det mer sannsynlig at de blir engasjert og investert i arbeidet sitt.
  2. Produktivitet: En forbedret opplevelse kan strømlinjeforme HR-prosesser, gjøre dem mer effektive og mindre tidkrevende. Dette betyr at ansatte kan fokusere på sine kjerneoppgaver i stedet for å bli fastlåst i tungvinte HR-prosedyrer.
  3. Beholde talenter: Ansatte som har en positiv opplevelse med organisasjonens HR har større sannsynlighet for å bli værende i organisasjonen din. En forbedret brukeropplevelse kan altså øke ansattes lojalitet og redusere turnover.

  Les også: Behold interne talenter: På tide for selskaper å tenke nytt!

  Forbedre HR-opplevelsen: Hvor skal jeg begynne?

  Reisen mot en forbedret HR-opplevelse begynner med å forstå dine ansattes behov og forventninger. Her er noen punkter for å hjelpe deg i gang:

  1. Tilbakemelding fra ansatte: Start med å be om tilbakemelding fra dine ansatte. Forstå deres «pains» med de gjeldende HR-prosessene og hva de ønsker at skal forbedres.
  2. Utnytt teknologi: HR-teknologi kan spille en sentral rolle i å forbedre ansattes opplevelse. 
  3. Kontinuerlig forbedring: Å forbedre HR-opplevelsen er ikke en engangsinnsats. Det krever kontinuerlig overvåking, tilbakemelding og forbedring.

  Er dette HR sin fremtid?

  Å omfavne en forbedret brukeropplevelse innen HR er ikke et valg, men en nødvendighet for organisasjoner som ønsker å lykkes i fremtiden. Det handler om å sette de ansatte først og skape et arbeidsmiljø der de føler seg verdsatt og blir vist tillit.

  Er du klar for å utforske fremtiden til HR? Er forbedret brukeropplevelse veien videre for din organisasjon? Kontakt oss gjerne for litt hjelp på veien.

  Les også: Fordelene med å forbedre brukeropplevelsen i HR og Optimaliser din opplevelse med «Forbedret brukeropplevelse»

   Vil du lære mer om de andre profilene?

   Last ned gratis guide

    Finn din perfekte digitale HR-match