1. Home>
  2. Om oss>
  3. Kunder>

SD Worx HR-løsninger forenkler arbeidsdagen

Löfbergs Fika

Löfbergs ble stiftet i 1906 og er i dag et av Nordens største familieeide kaffebrennerier. I dag drives virksomheten av fjerde generasjon. Fra oppstarten på tettstedet Karlstad har bedriften vokst til å bli et internasjonalt konsern med over 300 medarbeidere. Gjennom den digitale utviklingen har det aldri vært tvil om at bedriften skulle bruke SD Worx (tidligere Aditro) til viktige tjenester og funksjoner knyttet til HR.

Fremgang bygger ofte på viljen til å omstille seg, noe som alltid har stått sentralt hos Löfbergs. Dette gjenspeiles spesielt godt i bedriftens digitale tjenester og systemer – særlig for oppgaver knyttet til HR og lønn.

– Vi tok i bruk eksterne systemer for lønnsadministrasjon på riktig tidspunkt. Siden da har det vært en selvfølge at vi skulle samarbeide med SD Worx. På et tidspunkt hadde vi ulike leverandører av løsninger for timeregistrering og reiseregninger. Nå har vi imidlertid gått over til bare å bruke SD Worx, forteller Helena Eriksson, HR-ansvarlig hos Löfbergs i Karlstad.

En viktig faktor som bidro til beslutningen, var fordelene ved å ha alt samlet på ett sted.

– Det er praktisk at vi alltid kan henvende oss til samme kundestøtte og få god hjelp, uansett hva saken gjelder. Svært ofte får vi til og med snakke med den samme personen som sist, og da er det naturligvis enklere for både oss og dem å finne ut av ting. Dessuten er det tidsbesparende at alle HR-masterdata er samlet på ett sted, slik at vi slipper å oppdatere informasjonen på flere steder, for eksempel når vi ansetter nye medarbeidere.

Digitale medarbeidersamtaler gjør det enklere å jobbe hjemmefra

Når pandemien førte til at folk ikke lenger kunne sitte på kontorene sine, visste Löfbergs at det kom til å bli utfordrende å opprettholde god kontakt mellom ledere og medarbeidere. Takket være SD Worx Perform, modulen for mål og samtaler, oppnådde bedriften betraktelig bedre resultater enn de hadde turt å håpe på.

– Da pandemien brøt ut, hadde vi akkurat begynt å jobbe med medarbeidersamtaler. Umiddelbart var vi usikre på hvordan dette kom til å gå. Vi gjennomførte imidlertid bare alle samtalene digitalt, og vi fikk fantastiske tilbakemeldinger! Medarbeiderne våre satte svært stor pris på at de kunne sitte på forskjellige steder og likevel føle at de befant seg i samme rom som de andre. Dette er enda en stor fordel ved SD Worx tjenester, forteller Helena.

Samarbeidet med SD Worx er svært verdifullt

Löfbergs er alltid tidlig ute med å teste ut nye ting, og prosjektene for å implementere nye systemer og funksjoner avløser hverandre på løpende bånd. Bedriften har nylig gjennomført digitale lønnssamtaler med egenvurdering, og for tiden oppgraderes systemet for timeregistrering. Det neste som står for tur, er elektronisk signering ved nyansettelser. De har også planer om å lansere en elektronisk læringsplattform for opplæring og interne kurs, der bedriften også kan tilby opplæring til eksterne kunder – for eksempel baristakurs. Ifølge Helena er de menneskelige relasjonene kanskje det aller beste ved SD Worx:

– Vi setter virkelig pris på det personlige elementet. Selv om vi kontakter kundestøtten fordi vi har støtt på problemer, fungerer samarbeidet vårt med SD Worx som et partnerskap som begge parter investerer i. Dette gir svært gode resultater! Målet vårt er at det skal være trivelig å samarbeide med Löfbergs, og når vi snakker med konsulentene hos SD Worx, opplever vi at vi har lykkes på dette området. Vi får alltid kjempegod service og setter svært stor pris på alle de hyggelige kontaktpersonene.

Om Löfbergs:
Et av Nordens største familieeide kaffebrennerier, eid av familien Löfberg. Produserer kaffe til i overkant av ti millioner kopper – hver dag.

Omsetning: 1,9 milliarder svenske kroner.

Antall ansatte: Ca. 350 medarbeidere i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen og Storbritannien.

Stiftet: 1906

Mål: Make people belong together

SD Worx produkter:
Competence
Lønnsrevisjon
SD Worx HR Master
Timeregistrering
Reise & Utlegg
Perform
Learnifier

Systemer som gjør arbeidsdagen enklere

Digitalisering kan ofte medføre langvarige prosjekter og krevende oppgaver. Löfbergs har funnet løsninger som gjør at de hele tiden klarer å holde tritt med utviklingen:

– Vi prøver å ta hensyn til forholdet mellom menneskene og systemene og hvordan disse elementene kan virke sammen på en god måte. Systemene bidrar til å skape samhørighet mellom ulike kulturer og gjør det enklere å lansere nye, spennende prosjekter. SD Worx har hjulpet oss med å finne måter vi kan gjøre arbeidsdagen enklere på, særlig nå som vi er rammet av pandemien. En app som bidrar til fleksibilitet, ulike metoder for å jobbe hjemmefra og når du er på farten – alle slike løsninger har enormt mye å si for trivselen blant medarbeiderne. Det er jo tross alt det HR handler om, avslutter Helena.

Ønsker du deg enklere HR- og lønnsadministrasjon? Uansett om du har planer om å sette ut disse oppgavene eller håndtere dem selv, kan SD Worx bidra til å gjøre arbeidsdagen din enklere. Finn ut om det lønner seg for deg å gå over til en annen løsning: Book et møte med oss