1. Home>
  2. Inspirasjon>
  3. HRM>
Alle foredragsholderne

Slik forvandler du HR-utfordringer til muligheter

Lærdommer fra webinarserien

Vi har nå avsluttet vår flotte webinarserie om de største HR-utfordringene som mange selskaper står overfor i 2022. Syv fantastiske webinarer og over 200 deltakere har vi hatt denne høsten! Vi har aldri vært mer stolte! Vi vil takke alle foredragsholderne som delte sin kunnskap innen ulike HR relaterte temaer. Webinarserien lever dog videre i innspilte versjoner og du finner alle på vår webside.
 
Sammen har vi lært oss å håndtere noen av de største HR-utfordringene selskaper står overfor i dag. I denne artikkelen oppsummerer vi noen av de mest nyttige lærdommene vi tar med oss ​​fra webinarserien. Dette gjør vi for å skape en mer vellykket organisasjon, tilfredse ansatte og langsiktig lønnsomhet!

Boost trivselen og skap en positiv arbeidskultur

For å motvirke psykiske lidelser og stress i din organisasjon, må du først identifisere hvilke utfordringer du står overfor. Snakk med dine ansatte i møter og gjør undersøkelser for å finne ut hvor du må forbedre deg. Knytt dette til forretningsplanen din for å understreke at helsefremmende tiltak faktisk er forretningskritisk. Vis tydelig at ledelsen står bak helse, trivsel og work/life balance på arbeidsplassen, både strukturelt og kulturelt. Til slutt, ikke bare fokusere på én type velvære, men husk at velvære har flere deler som fysisk, mentalt og sosialt. 

Les også artikkelen vår innen temaet: Den største HR-utfordringen for selskaper: Medarbeidernes trivsel | SD Worx 

Se det innspilte opptaket: Innspilt webinar: Boost trivselen og skap en positiv arbeidskultur | SD Worx

Tiltrekke seg talent gjennom økt transparens

Invester i å markedsføre deg selv som arbeidsgiver! Hvordan kan aktuelle kandidater vite at de vil jobbe for deg hvis de ikke vet hvem du er, eller at du eksisterer? Ha en digital tilstedeværelse hvor du tydelig kan formidle hvordan organisasjonens arbeidsgruppe ser ut, hva du forventer av kandidater og hva de kan forvente av deg. Vurder om du stiller de riktige kravene for å søke stillinger hos deg eller om kandidater kan klare seg uten den utdanningen, for eksempel. I tillegg er det viktig å søke etter kandidater via de riktige kanalene, en målgruppe som stort sett finnes på sosiale medier vil f.eks. ikke søke via tradisjonelle annonser. 

Les også artikkelen vår innen temaet: Kampen om talent: Vis at du er en attraktiv arbeidsgiver | SD Worx

Se det innspilte opptaket: Innspilt webinar: Hvordan attrahere talenter gjennom økt transparens | SD Worx

Bygg en bedriftskultur på distans

Det er mange positive sider ved å gi dine ansatte fleksibilitet med hensyn til hvor, hvordan og når de jobber. Men, det krever mer innsats for å skape teamfølelse og fellesskap. Kulturen er satt av ledelsen, så det må komme fra toppen hvordan du skal tenke. Gi ansatte flere muligheter til å føle seg hørt med pulsundersøkelser, digitale møter og samtaler. Sett mål sammen med ansatte slik at hele organisasjonen har samme visjon. Å kjempe for noe man er stolt av sammen med resten av arbeidsgruppen skaper en følelse av å være en viktig del av organisasjonen. 

Les også artikkelen vår innen temaet: Bedriftskultur på distanse – hvordan lykkes med suksessfullt hybridarbeid | SD Worx

Se det innspilte opptaket: Innspilt webinar: Hvordan bygge bedriftskultur på distans | SD Worx

Bygg et arbeidsmiljø der de ansatte ønsker å bli værende

For at ansatte skal trives og bli lenge, er det viktig å legge forholdene til rette for læring og utvikling. De tre beste områdene å fokusere på når det kommer til læring er onboarding, opplæring og utvikling. Under onboarding-prosessen setter du standarden for læring i organisasjonen og hjelper den ansatte til å lykkes. Opplæring utvikler medarbeiderne dine slik at du kan ta i bruk nye verktøy, nye systemer og holder ansatte relevante på arbeidsmarkedet. Sist, men ikke minst, ved å legge til rette for kompetanse- og utviklingsmuligheter innad i bedriften kan du unngå at ansatte ønsker å søke seg videre til nye arbeidsplasser. 

Les også artikkelen vår innen temaet: Behold interne talenter: På tide for selskaper å tenke nytt! | SD Worx

Se det innspilte opptaket: Bygg et arbeidsmiljø der dine ansatte vil bli værende | SD Worx

Ta kontroll over personalkostnadene dine

Raske beslutninger om å spare når økonomien blir strammere kan føles fristende, men har ofte konsekvenser. I stedet for å gjøre forhastede innsparinger er det viktig å nøye vurdere dagens situasjon, gjennomgå mål og hvilke utfordringer som ligger foran oss, og deretter ta gjennomtenkte beslutninger. Snakk med dine ansatte og få deres hjelp til å se hvor det er hull, hvilke oppgaver som kan effektiviseres og hvor det er behov for omstilling. Vær også tydelig i å formidle hva som skjer innad i organisasjonen og hvorfor du gjennomgår personalplanlegging. Det handler ikke om at du skal redusere, men klare deg. 

Les også artikkelen vår innen temaet: Sikre deg for fremtiden: Ta kontroll over arbeidskostnadene dine | SD Worx

Se det innspilte opptaket: Fyll på med kunnskap og få kontroll over arbeidskostnadene | SD Worx

Tenk nytt med HR Tech ved hjelp av disruptiv teknologi

Det er store områder innen HR som kan effektiviseres, optimaliseres og forbedres. Derfor er det både lønnsomt og konkurransedyktig for organisasjoner å prioritere digitalisering internt. Innovasjoner fra PwC Sveriges HR Tech Lab hjelper organisasjoner ikke bare med å spare tid og energi, men også bli mer attraktive for både nye kandidater og nye kunder. Mist aldri gode rekrutteringer igjen fordi kontrakten tar for lang tid med e-signatur. Kommuniser med kandidater og ansatte med chatter og chatbots eller øv på å snakke offentlig med Virtual Reality (VR) og Extended Reality (XR). 

Les også artikkelen vår innen temaet: Velkommen fremtiden med den nye tidsalderens HR-teknologi | SD Worx

Se det innspilte opptaket: Tenk nytt innen HR Tech med hjelp av disruptiv teknikk | SD Worx

Utfordringer som alle organisasjoner sliter med

Alle HR-avdelinger har (eller bør ha) overnevnte temaer på agendaen sin. Verden beveger seg raskt og er i endring hele tiden. Hvis du synes utfordringene føles overveldende, er du ikke alene. Fremfor alt har webinarserien lært oss at alle organisasjoner sliter med sine utfordringer på ulike måter og det er mye kunnskap å hente. Det viktigste å huske er at det er mye du kan gjøre for å skape en mer velstående og sømløs organisasjon! 

    Vil du vite mer om løsninger innen HR?

    Kontakt oss i SD Worx! 

      Kontakt oss