1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. Workforce Management>
Woman smiling in an interview

Fire grunner til hvorfor du bør prioritere en Workforce Management-løsning

HR ble utfordret på sin digitale modenhet

Ifølge vår undersøkelse “Future of Work and People in Europe 2020” var det få bedrifter som prioriterte automatiserte HR-prosesser og digitalisering, da koronapandemien traff Europa våren 2020. Dette er imidlertid ikke overraskende, gitt den ukjente innvirkningen på ansattes helse og velferd og de økonomiske konsekvensene. Bedrifter sto overfor andre krevende utfordringer, der medarbeidernes helse og økonomisk overlevelse var de viktigste prioriteringene. 

Kun 37 % hadde høy digital modenhet innen HR

Denne plutselige utfordringen fikk bedriftene til å vurdere sine interne systemer og prosesser på nytt. Sommeren 2020 fant vår undersøkelse ut, at rundt halvparten av respondentene var bekymret for hvordan digitaliseringen av HR var organisert, og bare 37 % følte de hadde oppnådd høy digital modenhet. 

Men til tross for at mange var skeptiske til digitalisering av HR i begynnelsen, prioriteres dette i dag av stadig flere bedrifter, slik at de kan henge med i den nye normalen. 

Mange arbeidsgivere tar nå i bruk eksterne bedrifter for å realisere denne transformasjonen. De søker support fra tredjeparter for å digitalisere interne HR-prosesser, og dermed oppnå høy digital modenhet. 

Les også: Hva skjer når HR ikke henger med i digitaliseringen?

Hvorfor Workforce Management? 

Den hybride arbeidsplassen har tatt verden med storm og skapt unike arbeidsmiljøer. En Workforce Management-løsning skaper nye arbeidsmetoder, som gjør tilpasningen mye enklere i hele bedriften – både i utfordrende og normale tider. Dette inkluderer alt fra bedre medarbeideropplevelser, til kostnadsstyring og samsvarskontroll. Dermed kan organisasjonen din håndtere og tilpasse seg nye utfordringer på en bedre og enklere måte. 

Les også: 5 tips til bedre hybridarbeid.

Her er fire måter en Workforce Management-løsning kan gjøre bedriften din bedre forberedt på nye muligheter og utfordringer, og dermed oppnå en bedre balanse mellom stabilitet og fleksibilitet. 

1. Forbedre medarbeideropplevelsen 

Bedriftens arbeid for å beholde og tiltrekke seg nye talenter, er svært viktig for å oppnå suksess, forbedre kundeopplevelsen og få et konkurransefortrinn. De ansattes skiftende behov bør hverken undervurderes eller ignoreres. Hvis bedriften ønsker å overleve i den nye normalen, er både Workforce Management og medarbeidersentrert tankegang nødvendig. En Workforce Management-løsning vil styrke de ansattes kommunikasjon og bruk av selvbetjeningsverktøy, slik at de kan administrere både privatlivet og arbeidslivet mer effektivt. 

Les også: 5 gode HR-praksiser for virksomheter i den "nye normalen".

2. Fjernarbeidsordninger 

Hjemmekontor er den nye normen for mange bedrifter, og noen arbeidsgivere kan også implementere fjernarbeid som et permanent og fleksibelt valg for sine ansatte. Workforce Management-teknologier lar medarbeiderne koble seg til og samarbeide med kolleger over hele verden mye lettere enn noen gang. En skybasert Workforce Management-løsning gir fjernarbeidere tilgang til systemet når som helst og hvor som helst, slik at hjemmekontor eller fjernarbeid blir så smidig som overhodet mulig. I tillegg kan ledere skape fleksible arbeidsordninger, som sikrer tilgjengelig dekning, og samtidig overholde skiftende retningslinjer og bestemmelser. 

3. Kjøpe, låne og bygge talenter 

Å finne de beste talentene i Europa er fortsatt et strukturelt problem, og vi forventer ikke at dette vil endres i nærmeste fremtid. Arbeidsgivere må komme med nye og kreative løsninger for å optimalisere Workforce Management-praksisen, og tilby teamene økt fleksibilitet, slik at de kan jobbe mer effektivt. Du trenger kanskje nye talenter, som kontraktsarbeidere eller deltidsansatte, men samtidig må du videreutvikle dine nåværende medarbeidere, for å oppfylle arbeidsstyrkens behov. En Workforce Management-løsning vil forbedre bedriftens mobilitet, ved å forbedre og støtte en rekke medarbeidere – fra hjemmearbeidere til kontormedarbeidere og de som jobber i felten eller på ulike steder i verden. Dette er uavhengig av hvilken type ekspertise du trenger eller når du trenger den.  

4. Tilpasse seg endringer 

Kontinuerlig endring er en realitet i alle bedrifter, og smidighet er viktig for å kunne navigere i denne utfordrende tiden. En Workforce Management-løsning vil hjelpe bedriften din med å takle nye og uventede utfordringer og omstendigheter, samtidig som gjeldende lover og regler blir overholdt. Den riktige Workforce Management-løsningen vil også vokse med bedriften din – for eksempel ved å støtte oppskalering for rask ekspansjon ved åpning av et nytt kontor, ved en fusjon, et oppkjøp eller gjennom organisk vekst. 

Finne den rette Workforce Management-leverandøren 

Hvis du er ute etter en Workforce Management-leverandør, anbefaler vi at du vurderer hvilke løsninger som passer best for dine ansatte, hvordan de klart og tydelig kan kommunisere fremtidige endringer, og samtidig forenkle HR-prosessene.

Prinsipper som gjelder når du skal velge en Workforce Management-løsning: 

 • Forretningsverdi i bedriften - fra minimering av overtidskostnader og reduksjon av unødvendige administrative arbeidsoppgaver, til strømlinjeformet samsvar og bedre medarbeideropplevelser. 
 • Fremtidsrettet teknologi og muligheten til å oppfylle spesifikke behov, både i dag, og i tiden fremover, uten behov for tilpasning. 
 • Nyskaping som støtter en fremtidsrettet utvikling og transformasjon. 

En forutsigbar Workforce Management-løsning er viktig for virksomhetens suksess, spesielt når vi ser tilbake på alt som har skjedd de siste årene. Den riktige Workforce Management-løsningen vil være til stor hjelp i det daglige arbeidet, men den må også oppfylle bedriftens spesifikke krav. 

Gå ikke glipp av 4 trender innen Workforce Management som hjelper deg i jakten på talenter.

  Vil du lære mer om workforce management?

  Last ned vår gratis e-bok.

  Vi viser deg hvilke steg HR bør ta mot en vellykket, strategisk oppgradering av workforce management.

   Last ned e-bok