1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. Workforce Management>
man denkend achter computer

5 varseltegn på at din Workforce Management-løsning ikke gir deg wow-faktoren

  Det enkle er ikke alltid det beste

  Siden kravene om tidsregistrering trådte i kraft, har mange organisasjoner innført en løsning for personaladministrasjon. Mange velger den enkleste og billigste måten – enten det er på nett, på papir eller litt av begge deler. Selv om dette kan løse problemet på kort sikt, kan det være overraskende hvor mye det kan koste en bedrift over tid.

  Holder din nåværende Workforce Management-løsning deg tilbake? Her er fem varseltegn å se etter:

  1. Du kaster bort for mye tid på å samle inn lønnsdata

  Tar det mer enn en dag før teamet ditt samler inn data om tid og nærvær før den månedlige lønnsslippen? Merker du en klar topp i arbeidsmengden i lønnsperioden? Dette er tegn på at din Workforce Management-løsning bør støtte arbeidet ditt bedre.

  Med riktig programvare kan du finne ut nøyaktig hvor mange timer en person har jobbet og når, og sømløst matche disse dataene til eksakte lønnstyper, tillegg og justeringer – med bare noen få klikk.

  2. Arbeidsprosessene er for lange og komplekse

  En av de vanligste måtene å gjøre et prosjekt mer komplekst på er å involvere mange mennesker i godkjenningsprosessen. For eksempel bør det å godkjenne en forespørsel om avspasering bare ta noen få klikk for en leder, siden de har all informasjonen de trenger for hånden. Hvis ledere konsulterer HR eller andre kolleger for å få innsikt i nærvær og fravær, vet du at du har et problem.

  En smart digital WFM-løsning løser dette ved å gi en lett tilgjengelig oversikt og ved å la ansatte gjøre endringer selv, uansett hvor de er – for eksempel ved hjelp av en app.

  Les også: Hvorfor Talent Management er viktig for dagens virksomheter?

  3. Mangel på samsvar er alltid et problem

  Arbeid fra kl. 9.00 til 17.00 har i mange tilfeller blitt erstattet av fleksibel arbeidstid basert på prioriteringer for familie og personlig trivsel. Samtidig fører det økonomiske presset etter en pandemi til at arbeidsgivere revurderer kontraktene og skifttypene de tilbyr. Som et resultat av dette blir statens kompensasjons- og ytelsespolitikk kontinuerlig gjennomgått. Når du arbeider med eldre teknologi for Workforce Management, kan det lett oppstå manglende overholdelse, ettersom programvaren ikke automatisk oppdateres i tråd med lovgivningen.

  Den beste måten å unngå risikoen på er å velge en skybasert løsning fra en leverandør som går enda lenger – ved å muliggjøre samtaler ansikt til ansikt med compliance-eksperter når du trenger det.

  4. Rapportering er en kamp i oppoverbakke

  En av de største fordelene med den rette Workforce Management-løsningen er alle dataene den kan gi deg, slik at du kan ta smartere strategiske beslutninger for virksomheten din.

  Du trenger en klar oversikt over tids- og nærværsmønstre for å oppdage potensielle utfordringer, inkludert sannsynlige årsaker til fravær. Hvis din nåværende WFM-løsning ikke lar deg generere klare rapporter raskt, kan slike problemer lett slippe gjennom sprekkene.

  Les også: Fire grunner til hvorfor du bør prioritere en Workforce Management-løsning.

  5. Dine ansatte føler seg presset

  Den største risikoen ved feil personalstyring er den som alle de ovennevnte risikoene fører til: misnøye blant de ansatte. Siden kampen om talenter ikke viser tegn til å avta, er ansattes erfaring og utvikling en presserende prioritet for HR-avdelinger over hele Europa.

  Det mange imidlertid ikke er klar over, er at Workforce Management er deres hemmelige våpen. Folk føler seg mer tilfreds på jobben når de aspektene av arbeidslivet som er viktigst for dem, er enkle og tilgjengelige. Det kan være å få betalt i tide med korrekt sum, eller be om fri når de trenger det mest. Det viser seg at dette har mye større betydning enn den mest ekstravagante kontorfesten.

  Ta også en titt på: 4 trender innen Workforce Management som hjelper deg i jakten på talenter.

   E-bok - Workforce Management med WOW-faktor

   Hva er det viktigste du må tenke på for å sikre at din HR-løsning er fremtidssikker? Finn ut svaret i vår gratis e-bok!

    Last ned e-boken