1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. HRM>
Shaila snowboard

Sponsor The Spark: SD Worx sponser Shaila med privat snowboardtrener

Når vi går ut av komfortsonen blir vi mer løsningsorienterte og kreative, og vi vokser som mennesker. Derfor har vi sponset noen utvalgte kollegaer til å teste en aktivitet de aldri har prøvd før, for å se hvor mye glede som kommer ut av å utfordre seg selv. Vil det skape ringvirkninger i andre deler av livet? I denne artikkelen kan du lese om implementeringskonsulenten, Shaila Din, som gjennom «Sponsor The Spark» fikk sponset privattimer for å lære seg å stå på snowboard.

Les mer om vårt Sponsor The Spark-initiativ her.

Ville bytte ut yoga med fart og adrenalin

«Fra barndommen og til den dag i dag har jeg holdt meg langt unna aktiviteter som innebærer mye fart. I voksen alder har jeg innsett behovet for å kvitte meg med denne frykten - for jeg vil jo gjerne få det til. Tenk om jeg i voksen alder kan få mulighet til å tørre en aktivitet som jeg har vært så opphengt i å mestre. Det hadde vært helt rått», skriver Shaila i sin søknad til Sponsor The Spark.

Shaila Din jobber som implementeringskonsulent hos CX i SD Worx Norge. På jobb hjelper hun en rekke kunder med utfordringer de har i systemet vårt og privat er hun småbarnsmor med alt det innebærer. Hun tar seg sjelden tid til å gjøre aktiviteter på egen hånd. Shaila søkte om å få sponset privattimer på SNØ i SD Worx sitt «Sponsor The Spark»-initiativ. SNØ er verdens eneste helårsarena som forener langrenn, snowboard, alpint, freeski og isklatring under samme tak.

Høy fart har aldri vært Shaila sin «greie». Hun har aldri satt sine bein i en bratt ake- eller skibakke, men har alltid blitt fascinert av andre som surfer på snøen som en lek. Da SD Worx gikk i gang med en ny søknadsrunde for Sponsor The Spark, grep Shaila muligheten og meldte seg på. Det var på tide å bytte ut yoga med litt mer fart og adrenalin. Nå ville hun lære seg å stå på snowboard.

En god leder er en som gjør andre gode

De første timene i bakken var preget av mye knall og fall. Det å komme seg opp på brettet i stående stilling var en kunst å lære seg, men Shaila knakk koden raskt. Hun skjønte fort at hun måtte lære seg å akseptere at det ble mange turer ned i snøen før hun skjønte teknikken. Hun lærte seg hæl- og tåkant, hvilket betyr å veksle mellom å balansere på tærne, svinge, for så å legge trykket på hælen. Mye av snowboardkjøringen handler om dette, å bytte om på tyngdepunktet på den måten. Shaila forteller at det er viktig for å ha mer kontroll på farten og situasjonen når man setter utfor.

- Står man bare rett opp og ned på brettet så vil det gå altfor fort nedover. Som den nybegynneren som jeg er så er dette en viktig teknikk å lære, sier hun.

Shaila fikk raskt en god progresjon. Allerede den tredje timen kunne hun oppgradere vanskelighetsgraden fra nybegynnerbakken til den store bakken. Hun skryter masse av instruktøren hun hadde, og sammenlikner det med å ha en god leder i arbeidslivet.

- Det er så viktig og så godt å ha en leder som motiverer og bygger opp på en positiv måte, en leder som bidrar til en følelse av mestring og glede i det man gjør, sier implementeringskonsulenten.

  Shaila første dag på SNØ

  Det er ikke så farlig å gå på trynet

  Shaila synes det var tungt å falle så mye i starten, men etter hvert klarte hun å snu tankegangen. Det var tross alt å reise seg opp igjen som var viktig. Det gav stor mestringsfølelse og nyttig lærdom å ta med seg til andre deler av livet.

  - Det er ikke så farlig å gå på trynet! Alle faller av og til. Det er det å reise seg opp igjen som er viktig. Å tørre å prøve selv om det er en risiko for å feile. Det er så lett å gå inn i «flink pike»-sporet, men hvis man er for opptatt av å være flink så er det vanskelig å tørre å utfordre seg selv på nye områder. Ingen er flink på ting de ikke kan – det må læres og trenes på, og i den prosessen er det naturlig å falle litt, forteller Shaila stolt.

  Du må være «chill» og avslappet

  Det største overraskelsesmomentet for Shaila var hvor avslappet kroppen måtte være for å mestre snowboardet.

  - Jeg må slappe av i musklene og det overrasket meg. Jeg har hele tiden trodd at snowboard er en anspent idrett, men det handler om å være «chill». I tillegg er det viktig å se i den retningen jeg skal og peke dit med armen. Ikke se ned på brettet. Det funker faktisk! Det hjelper meg teknisk i fremdriften, sier hun engasjert.

  Denne tankegangen kan kobles til business også. Med riktig innstilling og en leder som støtter deg på veien øker sjansene for å nå dine mål. Har du i tillegg god utholdenhet og tåler litt treningsverk så går det fort fremover til tross for at man er utrent.

  Videre forteller Shaila at hun må bruke hele kroppen når hun står på snowboard, ikke bare beina, slik som hun kanskje hadde trodd på forhånd. Hun var så støl etter de første timene at selv en liten nys var vondt. 

  - Jeg var i veldig dårlig form. Der møtte jeg meg selv litt i døra. Jeg har ikke trent så mye siden jeg fikk barn for noen år siden. Men heldigvis ble musklene fort vant til bevegelsene, forteller Shaila.

   Shaila i bakken

   Bra initiativ fra SD Worx

   Å bli en av vinnerne av Sponsor The Spark 2023 synes implementeringskonsulenten var stort. Allerede i søknadsprosessen følte hun seg litt utenfor sin egen komfortsone.

   - Det hadde vært mye lettere å skrive en søknad uten en personlig begrunnelse for hvorfor jeg ville vinne. Men jeg valgte å være personlig og da ble det på en måte en dobbel seier når jeg faktisk vant, innrømmer Shaila.

   Hun roser SD Worx for å ha et slikt tilbud til sine ansatte.

   - Jeg er så utrolig takknemlig. Jeg vet ikke om SD Worx er klar over hvor mye dette kan bety for oss ansatte. Det påvirker på så mange plan. Jeg hadde aldri prioritert dette og meg selv på eget initiativ, men denne muligheten gav meg et kick og lyst til å fortsette prioriteringen. Det var godt å få tid til meg selv, selv om det ble lange dager. Det gjorde meg godt å koble av og fokusere på noe annet enn det vanlige. Jeg har ikke blitt kjempeflink i snowboard, men jeg har blitt flinkere til å takle at ting ikke trenger å gå bra hele tiden, sier implementeringskonsulenten fornøyd.

   Shaila er positiv og tenker hun kommer til å bruke den viktige lærdommen i andre situasjoner i livet.

   - Man må bare hive seg litt mer ut i ting og stole på at det vil gå bra til slutt. Egentlig kan man jo få til nesten alt man vil, bare man vil det nok. Begrensningene ligger ofte i hodet, sier hun.

   Shaila sier hun skal bli tøffere til å gå løs på vanskelige arbeidsoppgaver etter dette. Hun reflekterer over at ikke alt ved en sak må være under forståelig fra start, det viktigste er å begynne og så blir veien ofte til mens man går.

   - Dessuten er det alltid noen som kan hjelpe hvis man står fast. Både i jobb og ellers i livet, konkluderer hun.

   Ønsker seg gavekort på SNØ i bursdagsgave

   Nå vil Shaila fortsette reisen på egenhånd. Hun vil bli enda bedre til å stå på snowboard. Øverst på ønskelista til neste bursdag er gavekort på SNØ, slik at hun kan dra i bakken uten instruktør.

   Og hvem vet, kanskje Shaila blir å finne i en utendørs skibakke til neste vinter?

   Vil du lese flere deltakerhistorien fra Sponsor The Spark? Les om Michael som fikk sponset smijernskursEveline som fikk sponset svømmekurs, Kari Marthe som fikk sponset fallskjermhopp og Tina som fikk sponset pianotimer.

    Snowboard og Shaila

     Vil du vite mer om Sponsor The Spark?

     Les mer om initiativet og se video fra deltakernes erfaringer.

      Les mer om Sponsor The Spark