1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. HRM>
Tina Johnson spiller Piano

Sponsor The Spark: Tina Jonsson lærer å spille piano

Fikk pianotimer sponset av SD Worx 

Når vi går utenfor komfortsonen blir vi mer løsningsorienterte og kreative, og vi vokser som mennesker. Derfor har vi sponset noen utvalgte kollegaer til å teste en aktivitet de aldri har prøvd før, for å se hvor mye glede som kommer ut av å utfordre seg selv. Vil det skape ringvirkninger i andre deler av livet?

Les mer om vårt Sponsor The Spark initiativ her.

Payroll Analyst Tina Jonsson sin drøm om å lære seg å spille piano oppstod i oppveksten. Hun forteller at hun daglig gikk forbi kulturskolen og kikket misunnelig inn gjennom vinduene til de som satt og spilte piano. Og nå - nå ble det endelig Tina sin tur gjennom initiativet Sponsor the spark. 

- Det var gøy å prøve noe nytt og få en ny kunnskap, forteller Tina fornøyd. 

Men hun synes det var vanskelig å lese noter. Hun tror det tar litt tid før hun klarer det. Men hun får til mye bare ved å bruke gehør, og høre på rytmene. Det var visst den metoden de brukte på pianotimene – hun kalte metoden for suzuki, en ofte brukt metode for nybegynnere. 

Musikk er terapi

Ettersom Tina bare hadde seks leksjoner i denne omgang, er det naturligvis begrenset hvor mye hun kunne lære seg på den tiden. Hun synes likevel hun har lært seg nok til å kunne klimpre litt på egenhånd og bringe ro og melodi inn i familiens hus. Hun sier hun merker forskjell på barna når hun spiller – at de blir roligere.  

- Musikken gjør at jeg klarer å koble av. Musikk er terapi, sier Jonsson. 

Føler seg mer fleksibel og åpen til sinns 

Jonsson forteller at hun kommer til å fortsette å spille på egenhånd, men at hun aktivt må prioritere det i en travel hverdag. Hun sier er viktig å vedlikeholde det hun har lært og øve jevnlig for å kunne utvikle seg enda mer. Målet er å kunne spille litt mer avanserte sanger og spille med begge hender. 

Det som er sikkert, er at musikken gjør Tina glad. Hun sier hun føler seg mer fleksibel og åpen til sinns etter å ha spilt piano. Noe som utvilsomt får ringvirkninger til andre områder av livet. 

Vil du lese flere deltakerhistorien fra Sponsor The Spark? Les om Eveline som fikk sponset svømmekurs og  Kari Marthe som fikk sponset fallskjermhopp.

  Tina smiler

   Vil du vite mer om Sponsor The Spark?

   Les mer om initiativet og se video fra deltakernes aktiviteter.

    Sponsor The Spark