1. Home>
  2. Om oss>
  3. Kunder>

Referanse: Espresso House

Espresso House on monen nuoren ensimmäinen työnantaja

Referanse: Espresso House

Mitt største argument for å bruke SD Worx (tidligere Aditro) er at de er i forkant av teknologien, noe som er viktig i en lønnsverden som er i stadig utvikling, forteller Anna Mårtensson, leder for lønn i Espresso House Sverige.

Espresso House hadde vokst ut av det gamle lønnssystemet, og da man valgte en ny leverandør, var det viktig at systemet var i forkant teknisk og at det var mulig å ha moderne integrasjoner med så høy grad av automatisering som mulig.

Den høye vekstraten betydde at Espresso House vokste ut av det gamle lønnssystemet og administrasjonsmengden økte. Når de valgte en ny leverandør, var det viktig at systemet var i forkant teknisk og at det var mulig å ha moderne integrasjoner med så høy grad av automatisering som mulig. En stor del av selskapets 6000 baristaer er unge og har sin første jobb på Espresso House, mange bytter jobb internt eller fortsetter eksternt, noe som skapte utfordringer for lønnsavdelingen og slukte tid til administrasjon.

Sparer mye tid på mindre manuelt arbeid

Valget falt på et lønnssystem fra SD Worx og nå har kaffekjeden en spesialbygd tid og HR-integrasjon, noe som betyr at alle ansettelser blir lest daglig. Det betyr at når en ansatt skifter fra timebetjening til månedlig ansettelse, månedlig ansettelse til timebetjening eller til en behovsansettelse, blir det automatisk justert fra HR-systemet til lønnssystemet slik at sluttlønnen er riktig. Tidligere har lønnsavdelingen tastet inn både sluttlønn og jobbendringer manuelt, noe de ikke trenger å gjøre i dag.

Vi har intervjuet Anna Mårtensson, leder for lønn i Espresso House Sverige. Hun forteller hvordan det gamle systemet førte til mer og mer administrasjon og brukte mer og mer ressurser etter hvert de vokste. Mange av de større konkurrentene har et franchise-system som betyr at ansvaret for lønn og HR havner lokalt hos franchisetakerne, men Espresso House eier hver butikk. Etter hvert som kjeden ble etablert flere steder, økte også antall ansatte. Anna sier at de yngre generasjonene stiller stadig høyere krav til lønns- og tidssystemer for å være: appbaserte, skybaserte, enkle og fleksible. I følge Anna leverer SD Worx på disse punktene.

Om Espresso House
Antall ansatte: ca. 4500 i Sverige. (7000 totalt i Espresso House Group)
Aktive siden: 1996
Hvor: Finnes i 5 land med ca. 460 caféer.
Visjon: Leverere verdens beste kaffe, til verdens beste gjester.
SD Worxprodukter: SD Worx Lön (SE) & Lönespecifikation via Kivra

«Mitt største argument for å bruke SD Worx
er at de er i forkant av teknologien,
noe som er viktig i en lønnsverden som
er i stadig utvikling og stadig raskere.»