1. Home>
  2. Om oss>
  3. Kunder>

Finske Arla Oy fornyer med SD Worx’ lønnsoutsourcing

Woman walking in the woods

Arla Oy i Finland, en del av Arla Foods Group, har valgt SD Worx (tidligere Aditro) som sin partner for outsourcing av lønn, med mål om å modernisere og effektivisere sine lønnsprosesser. Gjennom denne avtalen vil SD Worx ha ansvaret for å levere lønnstjenester for hele Arla organisasjonen i Finland.

Arla er et av Finlands eldste meieriselskaper, med sine 90 år i bransjen. Firmaet har 320 ansatte og 530 melkeprodusenter i Finland. Finsk lovgivning og tariffavtaler har betydelig innvirkning på lønnsarbeidet. Jo mer komplekse regler og strukturer for tariffavtaler er, jo vanskeligere er det å tolke dem. Det gjør også automatisering av lønnsprosessene veldig utfordrende. Spesifikke og komplekse tariffavtaler, som er typiske i meierisektoren, utfordrer lønnstjenester og krever effektive prosesser.

Utvikling av lønnsprosessene krevdes

Ved å anse lønnssystemet som en del av en overordnet system, i stedet for et frittstående system eller et individuelt system. På den måten bringer lønnssystemet merverdi til organisasjonen og garanterer en korrekt og høykvalitets lønnstjeneste

– Det siste året har vi hatt flere store system-utviklingsprosjekter i vår organisasjon og det ble tydelig klart, at vårt lønnssystem trengte flere integrasjoner. Når vi så nærmere på våre lønnsprosesser fant vi klart rom for forbedringer. Mange prosesser ble behandlet manuelt, og vi klarte ikke utnytte all funksjonalitet fra det eksisterende lønnssystemet effektivt. Våre ressurser ble også knyttet opp mot pågående utviklingsprosjekt og var ikke nok til å utvikle våre lønnsprosesser, sier Maija Tantere, Head of HR hos Arla Oy

Prosessrådgivning som sikrer vellykket distribusjon

Forutsetningen for å lykkes med ethvert implementeringsprosjekt er nøyaktig situasjonsanalyse og identifisering av behov og krav. Prosessrådgivning gjør det mulig å kartlegge dagens situasjon, potensielle utviklingsbehov og outsourcingsfunksjoner i organisasjonen.

– Takket være SD Worx prosessrådgivning, kunne vi raskt eliminere mange manuelle trinn i lønnsprosessene våre. Ved å bruke automatisering, kan vi forbedre nøyaktigheten og kvaliteten på vår lønnstjeneste. Til slutt var beslutningen om å outsource lønnstjenesten lett, da organisasjonen vår trenger å fordele alle ressursene våre til de aktivitetene vår virksomhet drar mest nytte av. Takket være SD Worx standard driftsprosedyrer og lange erfaring, var vi i stand til å få alt i gang raskt og enkelt. Våre lønnstjenester er nå i pålitelige hender, fortsetter Tantere.

Effektivitet gjennom outsourcing

Outsourcing av lønn har blitt mer utbredt de siste årene. På grunn av skjerpet konkurranse, blir det viktigere for organisasjoner å fokusere ressursene sine på kjernevirksomheten. I økende grad er det bare de funksjonene som er strategisk viktige for virksomheten som blir holdt i organisasjonen. Lønnstjenester, er en nødvendig støttefunksjon for de fleste selskaper som, har direkte innvirkning på ansattes opplevelse.

– Hos SD Worx er lønn vår kjernekompetanse, som vi er veldig stolte av. Lønntjeneste av høy kvalitet krever sterk forståelse av ulike bransjer, lovgivninger, tariffavtaler og deres konsekvenser for lønn. Vår styrke er basert på effektive prosesser og bruk av moderne teknologier så vel som sterk kunnskap og forståelse av beste praksis som har blitt bygget de siste 50 årene, sier Hanna Mattinen, direktør for SD Worx sine HR og Lønnstjenester i Finland. Hun fortsetter: “Vi har produktutvikling og lønnstjenester under samme tak, og dette er definitivt en løsning som gir oss et sterkt konkurransefortrinn. Det gjør det mulig for oss å effektivt utvikle vårt lønnssystem og lønnstjenester for å imøtekomme markedets endrede behov.»