1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. Talent Management og Rekruttering >
For å illustrere behjelpelig teknologi

4 måter å forbedre talentstrategien med HR-tech

Mange føler det har blitt mer utfordrende å rekruttere og beholde talenter. Derfor blir det mer og mer viktig å ta i bruk tilgjengelig HR-tech slik at du ikke havner bakpå teknologien. Innovative nye løsninger innen HR kan hjelpe deg å utvikle dine talenter og gjøre det enklere for deg å ta faktabaserte beslutninger. 

Her er fire måter å forbedre talentstrategien på ved hjelp av HR-tech.

  1. Effektiviser rekrutteringsprosessene

  Det starter med rekruttering. Avansert HR-tech kan gjøre rekrutteringsarbeidet mer effektivt:

  • Integrasjoner: Systemer for å finne relevante kandidater kan integreres med dine HR-løsninger. Dette gir deg prediktive analyser som kan forutsi om kandidatene vil lykkes, og gir dypere innsikt.
    
  • AI-drevet talent management: AI-algoritmer kan ikke bare screene kandidater, men også proaktivt identifisere potensielle kandidater fra ulike nettbaserte plattformer. På den måten kan du få en talentpipeline som er tilpasset organisasjonens fremtidige behov.
    
  • Intervjuer i virtuell virkelighet: VR-teknologien tar videointervjuer et skritt videre og gjør det mulig å simulere virkelige jobbscenarier for å bedre vurdere dersom kandidatene egner seg til jobben og har de ferdigheter som trengs.

   2. Forbedre de ansattes utvikling

   HR-tech spiller en viktig rolle når det gjelder å utvikle dine talenter:

   • Learning Experience Platforms (LXP): I tillegg til tradisjonelle læringsplattformer kan LXP integreres med systemer for prestasjonsstyring. Her kan du skreddersy læringsløp basert på individuelle prestasjonsmålinger og planer for videre karriereutvikling.
     
   • Systemer for kontinuerlig prestasjonsstyring: Disse systemene gir tilbakemeldinger i sanntid. De integrerer kunstig intelligens for å gi personlig veiledning basert på medarbeidernes aktiviteter og mål.

    3. Ta datadrevne beslutninger

    Ta bedre beslutninger med sofistikerte HR-analyser:

    • Prediktiv analyse: Prediktive HR-analyser kan forutse trender, for eksempel turnover og ansettelsesbehov, og hjelpe teamene dine med å løse problemer på et tidlig stadie.
      
    • Målinger av mangfold og inkludering: HR-tech kan gi innsikt i mangfold og inkludering, bidra til å identifisere ubevisste skjevheter i ansettelser og ledelse, og tilby strategier for forbedring.
      
    • Kompensasjonsanalyse: Bruk komplekse algoritmer til å analysere markedsdata for å sikre konkurransedyktige og rettferdige kompensasjonsstrategier i tråd med organisasjonens mål.

     4. Forbedre medarbeideropplevelsen

     La HR-teknologien hjelpe deg med øke medarbeidertilfredsheten slik at du enklere kan beholde talentene:

     • Integrerte plattformer for medarbeideropplevelse: Disse plattformene gir en helhetlig oversikt over de ansattes reise og integrerer onboarding, prestasjonsstyring og tilbakemeldinger fra de ansatte.
       
     • Mobile apper: Mobile HR-apper er nå et must for medarbeideropplevelsen. De gjør det mulig for de ansatte å få tilgang til tjenester når de er på farten, noe som gjør det enklere og mer tilgjengelig. Det gir dem også større frihet til å administrere sin egen informasjon og timeplan. 

      Velg smart

      Med så mange ulike verktøy og løsninger, hvordan vet du hva du skal velge? Da er det lurt å prioritere verktøy som tar for seg de største utfordringene og det som er viktig for strategien til bedriften din fremover. Sørg også for å velge løsninger som er enkle å integrere i ditt eksisterende HR-økosystem.

       Lurer du på hvordan du kan utnytte HR-tech for talent management?

       Få noen tips i vår kostnadsfrie guide

        Azra Ahmed - Corporate Content Creator at SD Worx

        Azra Ahmed

        Brand Content Creator at SD Worx