1. Home>
  2. Inspirasjon>
  3. HRM>
HR-trend: Employer Branding

HR-trender: Employer branding 2.0 – Den nye talentjakten

Utviklingen for HR

De siste årene har vært viktige år for HR, og vi har lært utrolig mye på kort tid. Men hva har vært mest nyttig? Og hvilke av de nye HR-trendene kommer til å bli med oss videre inn i det neste tiåret? I forrige blogginnlegg kunne du lese om blant annet nye HR-trender, som Gig-økonomi og fleksikontor. Her kan du lese om hva som blir viktigst for å tiltrekke seg de beste søkerne på jobbmarkedet.

Hvordan bli en attraktiv arbeidsgiver?

  • Employer branding 2.0
  • Brukervennlighet i alle ledd
  • Medarbeideropplevelsen i en ny arbeidshverdag

Employer branding har lenge vært et viktig tema for mange norske bedrifter – og det blir ikke mindre viktig i tiden fremover, når dagens yngste generasjoner vil utgjøre en stadig større del av vår samlede arbeidsstyrke.

Mange bedrifter har de siste årene blitt flinkere til å matche de unges verdisyn, blant annet gjennom å utvise sosialt ansvar, bry seg om mangfold og understøtte dette med tydelige rekrutteringsstrategier.

Les også: Hva vil det egentlig si å outsource lønnskjøringen – og bør du gjøre det?

En bedrift som har fått mye skryt for å dyrke mangfold, blant annet gjennom å gi nye sjanser til folk som har falt utenfor samfunnet, er Stormberg. Eksempelet deres viser at satsing på employer branding og denne typen strategisk HR på ingen måte er forbeholdt de største selskapene og konsernene.

Employer branding 2.0

Enkle og brukervennlige systemer er en annen faktor som kommer til å påvirke hvor attraktiv du er som arbeidsgiver de neste årene. De nye generasjonene er oppvokst med skjermer og enkle brukeropplevelser og blir mer og mer opptatt av at ting skal være brukervennlig og lett tilgjengelig, også i jobbsammenheng.

Når vi i tillegg vet at unge medarbeidere vil ha mer fleksibilitet og muligheten til å jobbe hjemmefra, kommer det til å bli ekstra viktig med gode systemløsninger som tilrettelegger for nettopp det i jakten på de rette kandidatene.

Last ned gratis eBook: Er HR offer for falsk digitalisering?

Brukervennlighet i alle ledd

På samme måte som vi er vant til enkle grensesnitt i apper, kommer det ikke til å gå lang tid før de fleste forventer samme brukervennlighet i systemløsningene på jobb.

Bedriftene vi i SD Worx (tidligere Aditro) møter, kommer oftere og oftere med ønsker og krav om at systemene skal levere en sluttbrukeropplevelse på nivå med forbrukerrelaterte apper som Facebook og Instagram: intuitivt, enkelt, morsomt og med godt design.

Markedet pusher også i samme retning, og om kort tid vil det være bortimot uaktuelt for både medarbeidere og ledere å måtte ta frem PC-en for å utføre personaladministrative oppgaver. Vi ser allerede nå hvor lett det har blitt å registrere reiseregninger og utlegg når man kan gjøre det via mobilen mens man er på farten. Dialog mellom arbeidsgiver og medarbeider foregår også stadig mer via enkle apper, mens feriesøknader og andre oppgaver også har blitt superenkle å utføre med mobilen. Her vil det dukke opp mange nye tilskudd om bare kort tid.

Medarbeideropplevelsen i en ny arbeidshverdag

Slike enkle løsninger for administrasjon, kommunikasjon og utvikling blir ekstra viktige for å skape gode medarbeideropplevelser når flere sitter hver for seg. Uansett hvor du jobber fra eller hva slags kontrakt du er på, er en god medarbeider til syvende og sist det viktigste for at bedriten skal kunne oppnå resultater og vekst.

Les også: 10 tips som kan lindre en mental bakrus

Her handler det om å finne gode metoder for å skape motivasjon, arbeidsglede og lojalitet – og det må prioriteres gjennom hele medarbeiderreisen: Fra onboarding og utviklingsplaner, til lønnsdiskusjoner, gjentagende betingelser, medarbeidersamtaler og sykdomsoppfølging.

Det å gjøre hele medarbeideropplevelsen så god som mulig for alle ansatte i bedriften, bør stå øverst på lista til enhver HR-avdeling – og det kan man gjøre via gode prosesser, gode systemer, gode ansvarsmatriser, god ansvarsfordeling og gode programmer for onboarding.

Forfatter:
Vivienne Karlsen, tidligere Head of SD Worx Norway.

SD Worx er en av de ledende HR- og lønnsleverandørene i Norden i vårt marked. Sammen med kundene våre og med 50 års erfaring innen nordisk HR og lønn har vi laget systemer og tjenester med markedsledende funksjonalitet som ikke minst er enkle å bruke. Målet vårt er å bygge lønnsomme og langsiktige partnerskap med kundene våre. Derfor er det viktig for oss å sikre at kundeopplevelsen blir best mulig og at løsningene vi leverer er konkurransedyktige, moderne og fremtidsrettet.

    Vil du vite hvordan SD Worx HR kan hjelpe deg med ditt operasjonelle HR-arbeid?

      Book en gratis og uforpliktende demo