1. Home>
  2. Om oss>
  3. Kunder>

Telia - Et godt samarbeid på tvers av landegrenser

Teamwork

For et stort og internasjonalt selskap som Telia er det avgjørende med et effektivt og fleksibelt lønnssystem, som muliggjør smarte integrasjoner og gir god kontroll. Da de skulle outsource lønnsarbeidet, falt valget på SD Worx (tidligere Aditro) – og i dag strekker det gode partnerskapet seg over flere landegrenser.  

– Da vi for noen år tilbake skulle velge ny lønnspartner, var det viktig å finne en leverandør som både kunne tilby et effektivt og fleksibelt system, og som vi kunne utvikle et langsiktig og gjensidig samarbeid med, sier Björn Karlsson, leder av People Core Services i Telia.  

Han forteller videre at Telia og SD Worx gradvis har utvidet samarbeidet, og at de i dag har et svært godt og løsningsorientert partnerskap, basert på respekt, forståelse og gjensidig vinning. I tillegg muliggjør SD Worx lønnssystemer en rekke smarte integrasjoner og effektiv styring av lønn og leveranser, som gir Telia den kontrollen og fleksibiliteten de trenger for å drive virksomheten på best mulig måte.  

Avgjørende med en lønnsleverandør som passer med Workday 

For rundt to år siden bestemte Telia seg for å overlate håndteringen av selskapets HR-masterdata til Workday. I den forbindelse trengte de en lønnsleverandør som enkelt kunne integreres med det nye systemet, og som i tillegg ville sørge for at de fikk mest mulig ut av partnerskapet med Workday. I den forbindelse utførte Telia en omfattende analyse av de ulike lønnsleverandørene, og valget valg på SD Worx. 

– Det som også er så flott med SD Worx, er at de tenker på de ansatte. Vi har i dag over 5.300 ansatte både i 16 land i Europa, som alle sammen har behov for stabile lønnsrutiner, god kommunikasjon og support – og alt dette sørger SD Worx for at de får, forteller Karlsson.   

Oppkjøp kan føre til raskere lønnsdigitalisering  

Tidligere i år ble det klart at belgiske SD Worx hadde kjøpt opp hele Aditro sin virksomhet i Norden, noe som muliggjør en rekke store og spennende muligheter for begge parter. Selskapene deler synet på fremtidens HR- og lønnsmarked og vil kunne dra nytte av hverandres produkter, teknologi og erfaringer.  

– Det at Aditro har blitt en del av SD Worx, er utrolig spennende også for oss i Telia. Jeg tror at oppkjøpet vil lede til en akselerasjon av lønnsdigitaliseringen, som igjen vi gagne oss som kunde, sier Karlsson.  

Samarbeid på tvers av landegrenser  

Det som startet som et samarbeid mellom SD Worx og Telia Sverige for noen år tilbake, har nå blitt et nordisk partnerskap, som strekker seg over flere landegrenser. I april 2021 inngikk Telia Norge et større lønnssamarbeid med SD Worx, og like etterpå gjorde Telia Finland det samme.  

– Selv om vi jobber med SD Worx i tre ulike land, ser vi på det som ett felles samarbeid, hvor vi hele tiden lærer av hverandre og blir bedre sammen, forteller Karlsson og legger til det nordiske partnerskapet vil føre til enda bedre, mer effektive og smartere lønnsprosesser.  

Karlsson forteller også at det gode, gjensidige partnerskapet ikke har kommet av seg selv, og at det spesielt er én ting som er viktig dersom man vil lykkes med outsourcing:  

– Skal du vinne på outsourcing, må du først og fremst sørge for gode interne prosesser. Du løser ikke dårlige, udokumenterte og rotete prosesser ved å sette ut arbeidet til noen andre. Nei, det vil bare fremheve hva som ikke fungerer. Sørg for orden internt, så får du maksimalt ut av å outsource.  

Aditro er en del av SD Worx, en av markedets fremste leverandører av HR– og lønnssystemer. Vi er ca. 90 ansatte i Norge og ca.5.2000 i Europa. De utvikler, produserer og leverer komplette løsninger til både store og mellomstore selskaper og har som mål å gjøre HR- og lønnsprosesser enklere, mer tilgjengelige og langt mer effektive.  

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg og din bedrift? Ta kontakt i dag for en hyggelig og helt uforpliktende samtale!