1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. HRM>
Musikk og velvære

Musikk øker produktiviteten og gir helsemessige fordeler

Musikk gir velvære

Å lytte til musikk øker ikke bare effektiviteten på arbeidsplassen, det er mange helsemessige fordeler å lytte til musikk og det kan også forbedre ditt mentale og følelsesmessige velvære.

Musikk kan hjelpe deg med å:

 • Redusere stress og angst
 • Redusere smerte
 • Forbedre immunforsvaret
 • Hjelpe på hukommelsen
 • Øke motivasjonen

Når du lytter til behagelig musikk frigjøres dopamin, og dopamin øker lykkefølelsen og kan hjelpe deg igjennom stressende situasjoner. Et eksperiment ved McGill College i USA fant ut at å lytte til musikk aktiverer de samme delene av hjernen til andre euforiske stimuli, som mat, sex og narkotika.

Lytt til vår LoFi beats liste når du jobber.

Musikk og produktivitet

Musikk har i lange tider blitt brukt for å påvirke hvordan vi opplever ting rundt oss, og ifølge WebFX og en undersøkelse gjort av Spotify i 2018 så hører ca. 60 % av oss gjerne på musikk når vi jobber. Flere ulike undersøkelser viser at musikk også er positivt for produktiviteten, og studier fra USA viser at nesten 90 % av oss presterer bedre, og blir mer nøyaktige når vi hører på musikk.

Musikk og næringsliv

Studier viser at 65% av bedriftseiere i USA er enige i at musikk gjør ansatte mer produktive, og 77% av små og mellomstore bedriftseiere mener at å spille musikk øker ansattes moral.

I visse bransjer, som for eksempel i detaljhandelen og servicebedrifter har musikk en enda større innvirkning på både ansattes ytelse og holdning, i tillegg til kunders kjøpsvilje. Glade medarbeidere gir bedre kundeservice, og forbedret kundeopplevelse fører til økt salg.

Lytt til vår LoFi beats liste når du jobber.

Hvordan påvirker forskjellige musikksjangere produktiviteten?  

Musikk kan hjelpe deg å holde på konsentrasjonen bedre i støyende miljøer. På Prsformusic beskriver de hvordan forskjellige musikksjangere påvirker produktiviteten: 

 • Ambient bakgrunnsmusikk uten tekst er bra for å trigge kreativitet og forbedre konsentrasjonen.
 • Dansemusikk forbedrer blant annet korrekturlesningshastigheten.
 • Klassisk musikk forbedrer nøyaktigheten.
 • Popmusikk reduserer feil og får deg til å gjennomføre oppgavene raskere.

Så hvis du trenger å gjøre en jobb raskt, spill dine favoritt poplåter, men vil du øke konsentrasjonen, kan du for eksempel lytte til vår Lo-Fi beats liste . 😉

  Sjekk ut våre Lo-Fi Beats

  For deg som vil lære deg noe nytt og øke kreativiteten

  Trenger du å lære deg nye ting, eller jobbe med tekster, bør du ha musikk uten lyrics/tekst, siden tekster kan forstyrre din evne til å beholde ny informasjon og ødelegge for kreativiteten. Derfor har vi laget denne Lo-Fi-spillelisten for deg som vil ha noe chill på øret når du jobber.

  Og hvem vet – kanskje du både blir mer kreativ og supereffektiv. 😉