1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. HRM>
Man with phone and creditcard

Handlelisten for deg som vil lykkes med digital HR

HR moderniserer prosessene

Selv om digitaliseringen er godt i gang har HR hengt etter i utviklingen av digitale prosesser. Nå ser vi tegn på at ting begynner å snu, HR har endelig kommet i gang med digitaliseringsarbeidet. Derfor har vi laget en liten handleliste for deg som vil digitalisere HR-prosessene dine og vil vite hvilke områder som er nødvendige for å muliggjøre helt digitale HR-prosesser i din bedrift.

1.) Skytjenester

Det er fremdeles mange bedrifter som har såkalte inhouse-systemer. Det innebærer at man har et datastyrt system, som stort sett er digitalt, men med mange begrensninger. Et eksempel på dette er at det bare er mulig å få tilgang til systemet på kontoret (der serverne er plassert) og innebærer at vedlikehold og oppdateringer må gjøres på stedet.

Med skytjenester kjører man HR-systemet (som ligger på servere utenfor arbeidsplassen) i en webleser, dette gjør systemet mye mer tilgjengelig. Du kan bruke systemet på din private laptop, akkurat som en vanlig epost tjeneste.

Les også: Gratis Guide – Digitalisering av HR

2.) E-signering

En av de mest tid-krevende oppgavene for HR har lenge vært alt papirarbeidet som dukker opp når flere roller skal signere en avtale. Signerte arbeidsavtaler skal lagres i mapper og utskrift av arbeidsgiverbevis forlenger blant annet prosesser for onboarding og endring av ansettelser. E-signering er en funksjon som fjerner mange av papirbunkene som samles på leder og HR-avdelingens bord. E-signering integrert i HR-systemet gir HR-spesialistene tryggheten til å kunne følge opp digitalt om avtaler er signert og lagret, i stedet for å jakte etter papirutgaven. Administrasjonstiden reduseres betraktelig ved hjelp av e-signering, spesielt om man kombinerer det med videointervjuer i rekrutteringsprosessen. Bruker man disse prosessene kan man i praksis gjøre hele rekrutteringsprosessen fra førte intervju helt til kontraktsignering helt digitalt og uavhengig av printer og papir.

3.) Mobile apper

Bedrifter som har mange ansatte som jobber utenfor kontoret har ofte utfordringer med å få tid-rapporter og reiseregninger i tide. Det er også vanlig at ansattes tid-rapporter og reiseregninger havner i «to do» listen til en travel lederes hverdag og at HR må fungere litt som en politibetjent for å minne leder på de administrative oppgavene. Et HR-system som tilbyr apper gjør at HR kan sende ut påminnelser til travle ledere og medarbeidere gjennom systemet, da får man en notifikasjon på telefonen om hva som må gjøres. Medarbeidere kan også enkelt sende inn tid-rapporter fra sin telefon. Med apper blir brukeropplevelsen helt digital og HR kan legge politihatten på hylla inntil videre.

Vil du vite mer om digitalisering av lønn og HR? Les vår artikkel om hvorfor det ikke lenger holder med tradisjonell HR

Les mer om hvordan SD Worx (tidligere Aditro) sitt HR-system kan digitalisere hverdagen for HR

  Gratis Guide

  Digitalisering av HR

  HR involveres ofte sent i diskusjonene om selskapets digitale utvikling, hvorfor er det slik? Og hvorfor har ledere innen HR en lavere digital innsikt sammenlignet med andre ledelsesroller? Sjekk ut vår guide og få tips til hvordan HR bør forberede seg på en mer aktiv rolle i digitaliseringsarbeidet.

   Les mer og last ned guiden her