1. Home>
  2. Inspirasjon>
  3. HRM>

Guide: HR og digitalisering

HR involveres ofte sent i diskusjonene om selskapets digitale utvikling. Hvorfor er det slik? Studier viser at HR-sjefer har lavest digital innsikt sammenlignet med andre lederstillinger. Nøkkelen til løsningen er å flytte fokus fra IT-verktøyene og over på atferdsendringen og nye behov, som digitalisering i praksis handler om. Da kan HR agere mer proaktivt i det viktige endringsarbeidet.

Woman relaxed at desk

5 tips til hvordan HR kan forberede seg på en aktiv rolle i digitaliseringsarbeidet.

  1. Vær nysgjerrig, våg nye løsninger og tenk utenfor komfortsonen.
  2. Sitt ikke inne og vent. Vær proaktiv i den digitale utviklingen, hvis ikke er risikoen stor for at du ikke får være med å styre.
  3. Ta grep innen behovet blir akutt, med innstillingen at når jobben endres, kommer både du og dine omgivelser å utvikles.
  4. Lær av andre som ligger langt fremme innen ditt område for å forstå hva som skjer og hva som passer din organisasjon.
  5. Finn hjelp i nettverket ditt og fyll på med ny kunnskap kontinuerlig.

I vår guide om digitalisering innen HR får du innsikt i hva som skjer når HR kommer på bakfoten i digitaliseringsarbeidet, og hvordan du kan bidra til å snu denne trenden. Du får også konkrete råd om hva som er viktig å tenke på og hvordan du tar de viktige stegene mot digital HRM i ditt selskap.

 

    Vil du få flere tips? Les hele guiden her: