1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. Ansattengasjement>

Walkshop: Ta teamsamtalen eller telefonmøtet utendørs

-Lesetid: 5 Minutter

Boost kreativiteten og produktiviteten med frisk luft

NO only for norway

Ta med deg tankene – og kollegaene dine – ut i frisk luft.

Hjemmekontorsituasjonen har snudd opp-ned på jobbhverdagen til de aller fleste. For mange kan det være utfordrende å skulle være på sitt mest kreative og produktive der man sitter på enden av et uryddet frokostbord. Løsningen? Ta med deg tankene – og kollegaene dine – ut i frisk luft.

Straks du beveger deg utendørs, vil du ofte merke at du blir mindre selvfokusert, får økt giv og energi – og flere kreative, konstruktive og positive tanker. Vi har alle godt av å bevege oss litt i løpet av arbeidsdagen og frisk luft gir energi.

Den danske filosofen Søren Kierkegaard hadde noen av de samme refleksjonene:
«Men fremfor alt, tab ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag til det daglig velbefindende og går fra enhver sykdom. Jeg har gået mig til mine beste tanker, og kender ingen tanke så tung at man ikke kan gå sig fra den.»

Etter å ha lest mye om hvordan det å gå ute fremmer kreativitet og åpenhet, startet psykologen Aksel Inge Sinding i 2016 prosjektet Vandrepsykologen, hvor han tilbød gratis samtaletimer ute på tur. Etter prosjektet beskrev han blant annet at «vandrerne virket å bli raskere komfortable med settingen, kom tidlig til kjernen i utfordringene og var svært åpne om sine tanker og opplevelser».

Frisk luft – friske ansatte

Som leder kan du for eksempel invitere til regelmessige "en-til-en" samtaler som gåturer. I møtene blir pen-sko byttet ut med treningssko, og sett gjerne et mål for dagens runde.

Dette kan for eksempel være å:

 • Løse en spesifikk utfordring.
 • Ta en bestemt avgjørelse.
 • Bli enig om et strategisk valg.
 • Ta pulsen på ansattrivselen.

I tillegg til fordelene med fysisk aktivitet, frisk luft og et kjærkomment avbrekk fra kontoret, opplevder de ansatte ofte at samtalen går lettere ute i frisk luft.

Les også: 5 tips til forebygging av hjemmekontor-relaterte plager

Teammøter utendørs øker kreativiteten

For å minne ansatte på alternativet, legg inn «Walking Meeting» eller "Walkshop" som et alternativ til møterom i Outlook. Det er en enkel måte for å oppmuntre de ansatte til å gjennomføre noen av møtene og samtalene sine utendørs i løpet av uken. Det fungerer faktisk helt fint via Teams eller telefon, og er en god måte å få en liten energikick i løpet av arbeidsdagen.

Et tips til aktivitet er å bruke for eksempel Fuelbox (spørsmål på boks som oppmuntrer til gode samtaler) i forbindelse med walkshop. Eksempel på spørsmål kan være: «Når er du på ditt mest kreative?», "Hva skal til for at du skal trives bedre på jobb?", eller "Hva trenger du å bli bedre i for å gjøre en bedre jobb?". 

Vår interne erfaring med å avholde teammøte utendørs:

 • Det fungerer veldig fint å avholde både teammøter og en-til-en møter utendørs.
 • Sett gjerne av minst 30 min. dersom dere er flere enn to-tre personer slik at alle rekker å bli hørt. 
 • Sett også av 5 min. til å oppsummere gåturen og ev. skrive ned punkter som skal jobbes videre med.
 • Vi ble mer kreative av å gå og snakke sammen.
 • Samtalene ble mer uformelle og personlige.
 • Deltakerne opplevde å få mer energi av et slikt møte enn å sitte statisk foran skjermen. 
 • Det er lurt å ha avtalt et tema for møtet i forkant, og hvor lang tid vi skal bruke på hvert spørsmål.
 • Det er lurt å ha en møteleder for hver tur. Dette ansvaret kan rullere.
 • Husk å lade mobilen før du går ut - teamsmøter med kamera stjeler strøm.:) 

Noen ekstra tips fra ekspertene

Den Norske Turistforening har lenge benyttet seg av såkalte «Walkshops» og bruker området rundt Youngstorget til drodlemøter og medarbeidersamtaler. I tillegg bruker de området rundt DNT-hytter når de skal møte partnere, forteller kommunikasjonssjef i DNT, Mette Øines Habberstad .

De har skrevet en god artikkel der de gir deg mange smarte tips til hvordan du kan flytte hjemmekontoret ut i det fri. «Det er ikke mye som skal til. Ørepropper med mikrofon, gode sko og en varm jakke, helst ikke så mye vind (finn stier med le) og et åpent sinn», skriver de blant annetHer kan du lese hele artikkelen.

Og her kommer en privat oppfordring fra undertegnede: Bli medlem i DNT nå, slik at tilbudet deres til fjells, lokalt, til havs og i byen fremdeles er tilgjengelig når samfunnet åpner igjen.

Lykke til med walkshopen!

  Gratis Guide

  Digitalisering av HR

  HR involveres ofte sent i diskusjonene om selskapets digitale utvikling, hvorfor er det slik? Og hvorfor har ledere innen HR en lavere digital innsikt sammenlignet med andre ledelsesroller? Sjekk ut vår guide og få tips til hvordan HR bør forberede seg på en mer aktiv rolle i digitaliseringsarbeidet.
   Les mer og last ned guiden her
   Audhild Hval
   ByAudhild Hval-Leder SD Worx Byrå
   Tropical beach
   Guide

   Gratis Guide: Ferieregler – enkelt forklart!

   Vi får mange spørsmål hvert år om feriepenger og ferieregler. Her har vi samlet svarene på de vanligste spørsmålene i en guide til deg: Ferieregler – enkelt forklart!

   Vi vil svare på dette og mye mer:

   • Hvor mye ferie og feriepenger har du rett til?
   • Kan arbeidsgiver bestemme når du skal ha ferie?
   • Må du ta ferie, og må du ta ut all ferien din hvert år?
   • Kan du sykemelde deg dersom du blir syk i ferien?
   • Kan du ta ferie i oppsigelsestiden?

   Last ned guiden her:

   Få en oversikt over de viktigste reglene for både ansatte og arbeidsgivere angående ferie.

   2021-06-07
   Woman with a sore neck
   Guide

   5 tips til forebygging av hjemmekontor-relaterte plager

   Rygg- og nakkeplager er en av de vanligste årsakene til sykemeldinger i Norge. Hva kan du som arbeidsgiver gjøre for at dine ansatte skal få de beste forutsetningene for å slippe plager? Det er ofte ikke mye som skal til. Vi gir deg her noen tips til hva du kan starte med. 

    

   Utstyr på kontoret er som oftest bedre enn på hjemmekontoret, og det er helt naturlig. I fremtiden vil nok en kombinasjon av å jobbe litt hjemme og litt på kontoret være en realitet for mange. Da bør du som arbeidsgiver ha en plan som legger til rette for en bedre arbeidsplass, også fra hjemmekontor.

   Vi har her samlet noen lavterskel tips og forslag til utstyr og rutiner du som arbeidsgiver kan bidra med og legge til rette for. Dette kan resultere i minsket sykefravær forårsaket av bl.a. nakke og ryggplager grunnet mindre gode rutiner og utstyr på hjemmekontoret.

   2021-05-07
   Gratis Guide: HR-grepene som kan redusere sykefraværet
   Guide

   Gratis Guide: HR-grepene som kan redusere sykefraværet

   Bedrifter kan spare store summer ved å forebygge sykefravær. De to største årsakene til sykefravær i Norge er muskel- og leddsmerter og psykiske- og stressrelaterte lidelser.

   2021-05-05