1. Home>
 2. Om oss>
 3. Nyheter & Presse>

SD Worx-datterselskapet Protime kjøper AI-teknologi og utvider innen workforce management

SheepBlue

Protime, den belgiske markedslederen innen tidsregistrering og ansattplanlegging, har anskaffet Sheepblue, AI-basert programvare for arbeidsstyrkeplanlegging, utviklet av den lignende navngitte start-up’en som ble grunnlagt i 2018 og med hovedkontor i Wien (Østerrike). Programvaren spesialiserer seg på skiftbaserte bransjer som krever nøyaktige arbeidsstyrkeplanleggingsevner, for eksempel produksjon eller logistikk.

Med oppkjøpet utvider Protime – som allerede leverer AI-basert programvare for arbeidsstyrkeplanlegging skreddersydd for detaljhandelen og servicebransjen – sine evner for arbeidsstyrkeplanlegging og har nå automatisert planleggingsprogramvare i sin portefølje. 

Protime er et referansenavn innen tidsregistrering i Belgia og Nederland og har som mål å bli det i alle 26 land der morselskapet, den ledende europeiske HR-løsningsleverandøren SD Worx, opererer. Ved å fullt ut integrere den AI-baserte programvaren i sin workforce management-løsning i løpet av de kommende månedene, vil Protime realisere det fulle potensialet til denne programvaren. Produktet tar hensyn til juridiske rammebetingelser, arbeidstid og personellkrav, optimaliseringsstrategier og ansattes preferanser. Den inkluderer funksjoner for å definere spesifikke ferdigheter som kreves for planlegging, bytte skift med kolleger, planlegge ressurser per minutt og mer. 

"Sheepblue er mer enn bare automatisering; det handler om å bygge en smartere, mer menneskesentrisk tilnærming til arbeidsstyrkeplanlegging," sier Eduard Rameder, administrerende direktør og CTO i Sheepblue. "Vi gir bedrifter mulighet til å optimalisere ressursene sine samtidig som vi fremmer et positivt arbeidsmiljø for sine ansatte. Vi er glade for å slå oss sammen med Protime, hvis delte verdier og positive arbeidsmiljø passer perfekt med våre egne. Denne overgangen sikrer kontinuitet i virksomheten og posisjonerer våre verdsatte kunder for enda større suksess. Vi er takknemlige for deres tillit og ser frem til dette nye kapittelet." 

Protime vil integrere AI-verktøyet i sitt nåværende Workforce Management-tilbud og gjøre det tilgjengelig i løpet av de kommende månedene for sine +5000 Protime-kunder.

  Høyere engasjement og bedre balanse mellom arbeid og privatliv

  Gille Sebrechts, administrerende direktør i Protime: "Vi ser et stort potensial i markedet for Workforce Management Software, anslått å vokse med rundt 10 % årlig i Europa. Med dette oppkjøpet utvider vi vår arbeidsstyrkeplanlegging ytterligere. Et økende antall bedrifter trenger en integrert pakke inkludert arbeidsstyrkeplanlegging. Dette vil hjelpe dem å gjøre en mer nøyaktig prognose og begrense overbemanning, overtid og planleggingsfeil, noe som resulterer i kostnadsbesparelser. Bedrifter kan spare timer med gjennom automatisert planlegging." 

  Integrert workforce management og skjemalegging automatiserer repeterende oppgaver og sikrer sømløse prosesser på tvers av ulike funksjoner som frigjør tid for ledere. Videre fører nøyaktig og rettferdig planlegging til høyere medarbeiderengasjement og forbedret balanse mellom arbeid og privatliv ettersom de verdsetter forutsigbarhet og fleksibilitet i arbeidsplanene sine. 

  Protime ønsker de eksisterende kundene velkommen til sitt kundefellesskap og sikrer forretningskontinuitet. For å gi sømløs produktstøtte og kontinuerlig utvikling for eksisterende og nye kunder, vil det bygges opp et nytt funksjonsteam. Dette teamet vil fokusere på å utvide produktet med nye funksjoner tilpasset fremtidige mål.

   Om Protime

   Protime ble grunnlagt i 1995 og er markedsleder innen tidsregistrering, arbeidsstyrkeplanlegging og tilgangskontroll. Takket være et kontinuerlig fokus på innovasjon, leverer selskapet løsninger for arbeidsstyrkestyring på tvers av et bredt spekter av kunder og sektorer. For eksempel har Protime over 5000 tidsregistreringsinstallasjoner hos nesten 4700 kunder over hele Europa. Protime har blitt kåret til ‘Great Place to Work’ i 10 år på rad og streber etter å være en «Once in a lifetime-arbeidsgiver». Organisasjonen har rundt 500 'Protimers' og oppnådde en omsetning på EUR 54,6 millioner i 2023.

    Om Sheepblue

    Sheepblue ble grunnlagt i 2018 i Wien (Østerrike), og er en banebrytende AI-basert skiftplanleggingsløsning som hjelper bedrifter i alle størrelser med å automatisere arbeidsstyrkeplanlegging, strømlinjeforme driften og forbedre ansattes tilfredshet. Med et sterkt fokus på intelligent automatisering, compliance og brukervennlighet, revolusjonerer Sheepblue måten bedrifter administrerer sin mest verdifulle eiendel – sine ansatte.