1. Home>
 2. Om oss>
 3. Nyheter & Presse>

SD Worx' datterselskap Protime kjøper opp den spanske bransjekollegaen SoftMachine

"Vi har ambisjoner om å bli den europeiske markedslederen innen løsninger for workforce management"
ProTimeAcquisition_1200x800

Protime, den belgiske markedslederen innen tidsregistrering og planlegging, kjøper sin spanske bransjekollega SoftMachine. SoftMachine er en spesialisert leverandør i hjemlandet og har ca. 450 mellomstore (inter)nasjonale kunder. Oppkjøpet er et ledd i Protimes ambisjon om å bli markedsleder i Europa innen løsninger for workforce management. Det Mechelen-baserte programvareselskapet er allerede aktivt i sine naboregioner, inkludert Storbritannia, Skandinavia og nå Spania.

Protime er en referanse innen tidsregistrering i Belgia og Nederland, men har som mål å bli det i alle de 26 landene der morselskapet, den ledende europeiske leverandøren av HR-tjenester SD Worx, har virksomhet. For å sette fart på den internasjonale ekspansjonen har programvareselskapet kjøpt alle aksjene i den spanske bransjekollegaen SoftMachine. SoftMachine har spesialisert seg på tidsregistrering i hjemlandet og har 40 ansatte ved hovedkontoret i Barcelona og kontoret i Madrid. SoftMachine hadde en omsetning på 3,6 millioner euro i fjor.

  Gille Sebrechts
  Vi vokser raskt i Protime, og bygger videre på overgangen til et mer fleksibelt arbeidsmarked og ytterligere internasjonalisering av kundene våre.
  Gille Sebrechts
  Gille Sebrechts, CEO, Protime

  "Ved å utvide med sterke lokale partnere, som SoftMachine i Spania, styrker vi vår ambisjon om å bli den beste leverandøren av Workforce Management-løsninger i Europa", sier Gille Sebrechts, CEO i Protime. "Bedriftskultur er en svært viktig faktor for Protime, og vi ser mange synergier med SoftMachines."

   Allerede i de første samtalene våre ble det klart at vi deler de samme kulturelle verdiene.
   Marc Noëlle, Fundador, SoftMachine

   "Samtidig blir vi en del av et sterkt europeisk selskap. Vi samler vår kunnskap, ekspertise og vårt nettverk for å kunne tilby kundene våre de beste verktøyene og tjenestene for tidsstyring. Det gjør det også mulig for oss å fortsette å investere i de ansattes personlige utvikling og trivsel", sier Marc Noëlle, grunnlegger av SoftMachine.

    Siden oppstarten i 1989 har vi utviklet vellykkede tidsstyringsløsninger med verdifull støtte fra våre ansatte og kunder for å tilføre verdi til deres organisasjoner og samfunnet. Når vi nå blir en del av Protime, vil vi fortsette å nå nye mål sammen med kundene våre og vokse ytterligere.
    Oscar Bermejo, Fundador, SoftMachine

    Den nåværende ledelsen i SoftMachine vil fortsette i styret. Oppkjøpsprisen vil ikke bli offentliggjort. I denne transaksjonen var DLA Piper Spain og EY rådgivere for SD Worx. SoftMachine hadde ILV SILVER som rådgiver.

     Til 10.000 kunder på fem år

     Med dette oppkjøpet blir SoftMachine en del av en av de største leverandørene av workforce management i Europa.

     Protime har ambisiøse mål. I løpet av fem år ønsker selskapet å doble kundebasen til over 10 000 kunder i Europa ved å bli aktive i flere land, men også ved å vokse ytterligere på hjemmemarkedet, Belgia. Derfor vil Protime ansette minst 100 nye medarbeidere i løpet av det kommende året, de fleste med base i Mechelen. Protime søker blant annet etter tekniske profiler, utviklere, konsulenter, kundeservicemedarbeidere og prosjektledere for å støtte veksten.

     "De siste årene har bedrifter begynt å jobbe mer fleksibelt, men denne fleksibiliteten kommer med utfordringer. Tidsregistrering kan hjelpe de ansatte med å opprettholde en sunn balanse mellom jobb og fritid. På samme måte som en pulsklokke advarer oss når vi trener for mye, er elektroniske tidsregistreringsverktøy viktige for å fange opp bekymringer hos de ansatte, for eksempel ved å signalisere systematisk overtidsarbeid", avslutter Gille Sebrechts.