1. Home>
 2. Om oss>
 3. Nyheter & Presse>

Hva står SD Worx for?

heart

Visste du at SD Worx har over 75 års erfaring med lønnshåndtering og HR? Det hele begynte i 1945, da andre verdenskrig tok slutt. «I den kaotiske tiden ropte den belgiske regjeringen på hjelp og arbeidsgiverorganisasjoner svarte. Dermed ble SD Worx født.»

I dag støtter SD Worx selskaper i over 150 land og er til stede i 18 land. Så, hva er hemmeligheten bak den pågående suksesshistorien?

Verden har endret seg mye siden SD Worx startet opp, og det samme har utfordringene innen lønnshåndtering.

– SD Worx har alltid støttet andre, helt fra første dag. Da andre verdenskrig tok slutt, måtte samfunnet rekonstrueres. Trygdeloven ble grunnlagt og for å hjelpe arbeidsgivere med de administrative forpliktelsene som fulgte med den nye loven, ble det opprettet tjenesteselskaper av arbeidsgiverorganisasjonene, sier Piet Vandenbussche, Business Unit Manager i SD Worx.

SD Worx ble derfor etablert som et «sosialsekretariat» anerkjent av regjeringen.

I dag tilbyr SD Worx lønnsadministrasjon og HR-tjenester til bedrifter over hele verden. Ved hjelp av avansert teknologi og smarte løsninger har de alltid kunden, arbeidsgiveren og de ansatte i tankene.

Hva står navnet SD Worx for?

Navnet SD Worx er knyttet til selskapets belgiske røtter så vel som deres internasjonale suksess.

– I 1945 het vi Sociale Dienst VEV, derav «SD» i SD Worx. Navnet er nederlandsk og Sociale Dienst står for Social Service. Vår tjeneste var, og er, å bistå arbeidsgiver med alt knyttet til HR, lønn og spesielt deres personell. Da vi utvidet til den fransktalende delen av Belgia, endret vi det nederlandske firmanavnet til SD Worx, forklarer Piet.

Hva står Worx for?

– Det ligger i vårt DNA å tenke sammen med kundene våre, og hjelpe dem med en løsning som virkelig fungerer, sier Tania Deswelgh, Corporate Brand Manager i SD Worx. Vi jobber sammen med dem, ser utfordringene fra deres ståsted og vi hjelper deres virksomhet med å bli sterkere. Det er derfor vi kalles SD Worx. Og la oss innse det, Worx ser kulere ut enn bare Works, ikke sant?

SD Worx støtter mangfold

Utfordringene innen lønnsstyring ser ikke like ut i alle land. Lokale regler og lover påvirker behovet for administrasjon. Så hvordan fikk SD Worx motet og kraften til å vokse seg så populær over hele Europa og ekspandere globalt?

– Det er takket være våre kunder. Da de vokste internasjonalt, ville de at vi skulle følge med og det gjorde vi, sier Tania.

Ønsker du å jobbe med lønnsstyring og HR på internasjonalt nivå, kreves det lokale eksperter.

– I hvert europeisk land møter vi ulike utfordringer. Hos SD Worx ser vi ikke mangfold som et problem. Vi støtter mangfold, og vi setter pris på forskjeller, sier Tania.

I dag er SD Worx etablert i 18 land og har et nettverk som dekker 150 land over hele verden. For å kunne vokse inn i nye markeder kjøper SD Worx opp etablerte HR- og lønnsselskaper. Den siste er Aditro i Skandinavia.

– Vi velger kun bedrifter som har en filosofi som ligner vår, sier Piet. Aditro har alltid satt mennesker først og kombinert teknologi og service. Deres lokale ekspertise kombinert med vår kapasitet som et større selskap, gir oss verktøyene til å hjelpe våre kunder å vokse og ekspandere utenfor landsgrensene når de ønsker det.

Mål: å bli nummer én i Europa

SD Worx har alltid vært flinke til å tilpasse seg nye utfordringer ved å bruke den nyeste teknologien. I 1965 var SD Worx det første sosialsekretariatet som brukte datamaskiner til å betjene større organisasjoner. I dag tilbyr de bedrifter en smart løsning for håndtering av lønnshåndtering på tvers av landegrensene.

– Vi har et multicountry-core-HR-system hvor du kan bruke samme grensesnitt og enkle dashboards for alle dine ansatte, uansett hvilket land de holder til i. En drøm som går i oppfyllelse for hovedkontorer rundt om i Europa, sier Piet.

Målet for SD Worx er å bli nummer én i Europa og fremtiden ser lys ut.

– Slagordet vårt «For life, for work» betyr at vi hjelper bedrifter med å vokse, i tillegg til at ansatte føler seg vel og trives, sier Tania. Vi har hjulpet mennesker de siste 75 årene, og vi er stolte av å fortsatt gjøre det, både i dag og i fremtiden.

  sdworx

  Aditro blir SD Worx

  Aditro er glad over å være et nytt medlem av SD Worx-familien. I februar bytter vi navn til SD Worx. Ved siden av våre egne markeder i Sverige, Finland og Norge, får vi også fordeler av sterkt fotfeste i Europa. Denne utvidede rekkevidden, kombinert med SD Worx Global Payroll Network, gir dekning i 150 land og gjør at vi kan betjene internasjonale kunder optimalt.

   Aditro blir SD Worx