1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. Outsourcing Lønn>
Woman in an online meeting

Lønnstjenester i en tid med hybridarbeid: 3 nye utfordringer

Implikasjoner for HR

Hybridarbeid er et hett tema. Bedriftene ser at fleksibilitet på arbeidsplassen (og i arbeidstiden) har blitt en viktig differensiator i et stramt arbeidsmarked. Hybridarbeid har imidlertid mange implikasjoner for HR. Det påvirker for eksempel i stor grad leveringen av lønnstjenester. Vi har oppsummert de viktigste utfordringene selskaper står overfor på dette området.

#1 Overholdelse av regler

Etterlevelse av regler med hensyn til lønn har aldri vært enkelt, men det kommer til å bli enda mer komplekst. Vi forventer at det vil bli innført nye regler og forskrifter for arbeidstid, kostnader, ytelser, skatt osv. for å gjenspeile endringene knyttet til et hybrid arbeidsmiljø, og disse kan bli pålagt av alt fra fagforeninger og statlige- og kommunale myndigheter. Dette vil antageligvis gjøre det enda vanskeligere å administrere lønnstjenester på tvers av land. Å inneha den riktige lønnsekspertisen har aldri vært viktigere.

Les også: Lønnspartnere i flere land: hva man (ikke) skal se etter.

#2 Rask, enkel og sikker deling av data

Lønnsmedarbeiderne er en del av den hybride arbeidsstyrken, så de vil trenge fjerntilgang til sensitive personelldata. For mange bedrifter innebærer dette en radikal overgang fra atskilte, lokale systemer til skybaserte lønnsplattformer. På et HR-område der tidsfrister er hellige, er dette den eneste bærekraftige måten å fortsette å dele data trygt på. Problemet: HR-teknologien kommer i mange former og varianter. Hvordan vet du hva som er best for ditt team? En velprøvd, fleksibel løsning ser ut til å være et ufravikelig krav.

#3 Krystallklare rapporter

Det er ingen vei utenom: Et hybrid arbeidsmiljø setter synlighet og transparens på dagsordenen. Integrering av kjerne-HR med lønnsdata, som uten tvil er de mest pålitelige dataene i organisasjonen, bør derfor bli standard praksis. Dette gir innsikt i en rekke forretningskritiske forhold, eks.:

 • Hvor skal det ansettes nye folk?
 • Hvor har vi fravær, og hvordan kan dette forbedres?
 • Når bør det skje forfremmelser?

Med komparativ og konsolidert lønnsrapportering på tvers av land, berøres behovene til interne interessenter som ønsker å ha oversikt over hva som skjer i en hybrid arbeidskultur.

Outsourcing av lønnstjenester treffer alle 3 målene

De økte behovene for vanntett samsvar, velprøvd HR-programvare og nøyaktig rapportering peker alle i samme retning: Outsourcing av lønn. Ved å forene krefter med en erfaren, lønnspartner får dere trygghet på alle de tre områdene, og dere kan bruke mer tid på de menneskelige aspektene ved hybridarbeid.

Dette er ikke bare noe vi sier. En omfattende europeisk undersøkelse utført av SD Worx viser at lønn har gått fra 8. til 3. plass på listen over HR-områder som egner seg best til outsourcing. Om lag 6 av 10 europeiske bedrifter benytter seg til en viss grad av en lønnspartner.

Tips til lesning: Outsourcing av lønn i den nye normalen.

  Last ned vår ebook: Jobb smartere ikke hardere.

  Arbeidsgiverundersøkelsen: «Future of Work and People»

  Basert på svar fra den store Europeiske undersøkelsen «Future of Work and People» kan du i denne ebook få innsikt i hvordan HR-avdelinger rundt om i Europa prioriterer sitt HR arbeid og hva som er viktigst fremover. Du vil blant annet finne ut hvorfor medarbeideropplevelsen er avgjørende for din suksess og hvordan du kan styrke den.

   Last ned ebook