1. Home>
  2. Inspirasjon>
  3. Outsourcing Lønn>
People in a meeting

Bytte leverandør innen HR- og lønn? Tips for smidig bytte!

Lønn er den største bekymringen for HR- og bedriftsledere

Kanskje har du gransket din nåværende leverandør innen HR- og lønn og føler det er på tide å bytte? Vi vet at en smidig, effektiv lønnsberegning og utbetaling fortsatt er den største bekymringen for HR- og bedriftsledere.  

Det er naturlig å ha noen bekymringer når det gjelder det å bytte leverandør innen HR- og lønn. Du lurer kanskje på hvor lang tid det vil ta å komme i gang med det nye systemet? Eller om du vil oppleve nedetid eller forsinkelser i lønnsutbetalingene? Eller til og med, hvordan skal du lære opp personalet ditt til å være trygg på den nye teknologien? Ikke bekymre deg. En god leverandør innen HR- og lønn vet hvordan de skal hjelpe deg.

Fortsett å lese for tips om hvordan du kan bytte leverandør innen HR- og lønn på en smidig måte. Det være seg enten du er på jakt etter det siste innen lønnsprogramvareteknologi, eller du ønsker å gå over til en administrert lønnstjeneste. 

Flere tips kan du lese i artikkelen Bytte HR- og lønnsleverandør? Dette bør en god leverandør bør tilby.

Gjør undersøkelser av leverandører innen HR- og lønn

Ikke ta skrittet fullt ut uten å undersøke din nye HR- og lønnsleverandør grundig. Du er på jakt etter en leverandør med mye erfaring som kan håndtere enhver lønnsutfordring som dukker opp. Undersøk selskapets webside for kundeanbefalinger og casestudier. Finn også ut av sikkerhet og personvern hos din potensielle leverandør, deres tilnærming til implementering og integrasjon, og om de har løsninger for support- og gjenoppretting hvis noe går galt.  

Gi beskjed  

Hos noen tilbydere har du oppsigelsesfrist før du kan bytte leverandør og du kan være bundet til en kontrakt for en viss periode. Selv om dette ikke bør hindre deg i å undersøke og vurdere nye leverandører, er det viktig å være klar over din forpliktelse til din nåværende leverandør før du offisielt begynner bytteprosessen. 

Les mer og last ned vår ebok.

Timing for bytte av leverandør innen HR- og lønn

Sørg for å velge en passende tid for å bytte lønnsleverandør. HR- og lønnseksperter vet altfor godt at det er visse tider i finanskalenderen som er langt travlere enn andre. I tillegg er hver virksomhet forskjellig, avhengig av lønnsfrekvensen din og antall ansatte. Mens noen eksperter gir råd om å sammenfalle et bytte med det nye regnskapsåret, vil en erfaren lønnsleverandør være i stand til å redusere kompleksiteten som kan oppstå ved å bytte midtveis i året. Takket være skyteknologi er det relativt enkelt å bytte fra et nettbasert system til et annet og det bør ikke forårsake store forsinkelser. Samle all lønnsinformasjonen du tror du trenger, for eksempel ansattes data, skatt og rapporter, for å få prosessen til å gå smidigere. 

Personalopplæring og kommunikasjon 

Lønn er et sensitivt område som ikke har rom for feil. Derfor er det viktig å gi dine ansatte en positiv opplevelse med en ny leverandør fra starten av. En god leverandør innen HR- og lønn bør støtte deg med opplæringskrav, og gi produktguider og sikkerhet for å hjelpe dine ansatte til å føle seg trygge med den nye teknologien. Fremfor alt, sørg for at du kommuniserer endringen til hele virksomheten din i god tid og la folk få vite når endringen vil skje. I dag er ansatte klar over faren for phishing-svindel og svindelangrep, så husk å nevne navnet på det nye selskapet som håndterer lønn. På den måten vil ikke folk bli mistenksomme overfor ukjente e-postnavn eller e-postadresser som kan vises i innboksen deres.  

Oppsummering 

En god HR- og lønnsleverandør er ikke bare fint å ha, det er grunnleggende for suksessen til virksomheten din og tilfredsheten til dine ansatte. Å bytte lønnsleverandør kan virke som litt mas, men med den rette leverandøren kan det være en smidig, og til og med hyggelig opplevelse som vil gi betydelig nytte for virksomheten din i det lange løp.             

Er du nysgjerrig på hvilken strategi SD Worx bruker for å hjelpe kunder med en smidig bytteprosess? Ta gjerne kontakt, be om en demo eller last ned vår ebok.

    Gratis guide

    Last ned gratis guide og få tips til hva du bør se etter når du skal bytte lønnssystem

      Last ned guiden her