1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. Outsourcing Lønn>
Lohnabrechnung Auslagerung

7 grunner til at du bør vurdere outsourcing av lønn

Dette er de vanligste årsakene til at bedrifter velger å outsource lønn

1. Samsvar med lover og regler

Nye lover og endringer av statlige retningslinjer, gjør lønnshåndteringen kompleks og vanskeliggjør arbeidet for interne lønnsteam. Lønnsspesialister som jobber med outsourcing er ofte i forkant av juridiske endringer og er derfor godt posisjonert til å gi råd til bedrifter om riktig vei å gå frem.

2. Lavere risiko

Når en lønnsansvarlig forlater selskapet, tar hen som regel med seg mye kunnskap og erfaring, og det er ofte vanskelig å finne nye talenter innen dette området. Dette er en av de vanligste årsakene til at bedrifter velger å outsource til en ekstern part - du blir mindre sårbar. 

3. Sikre data

Sensitiv informasjon må beskyttes for enhver pris. I en tid der mange ansatte arbeider utenfor kontoret, blir behovet for å holde data sikret enda viktigere. Ved å outsource til en ekstern partner, får du som regel tilgang til sikker, moderne og ny teknologi.

4. Teknisk investering

Hva vi forventer av teknologi er i konstant endring. For å møte disse kravene, må du hele tiden investere og oppgradere til de nyeste løsningene. Dette belaster budsjettene dine. En partner som er ekspert på lønnshåndtering, vil alltid ha de nyeste og mest effektive systemene for å sikre at de kan tilby den beste løsningen for sine kunder.

5. Kunnskap 

Å holde kunnskapen og ferdighetene til interne team oppdatert krever konstant kursing og vedlikehold. Med teknologi og samsvarsbestemmelser i stadig endring (nevnt i punkt 1), vil dette aldri ta slutt. Hvis du er trygg på at din outsourcingspartner som administrerer lønn alltid er oppdatert med den nyeste kunnskapen, trenger du ikke lenger å bekymre deg for opplæring og utvikling av egne ansatte innen lønnsfaget.

6. Faste kostnader

Administrerte lønnstjenester reduserer ikke bare kostnadene, men eliminerer også ukjente kostnadsfaktorer. Utkontraktering og outsourcing gir deg forutsigbarhet når det kommer til kostnader, og prisen reguleres etter antall lønnsslipper som leveres per måned. Det er også enkelt skalere tjenesten opp eller ned ved behov. 

7. Trygghet

Ved å ta hensyn til overnevnte punkter, kan bedrifter være trygge på at lønn blir utbetalt korrekt, i henhold til lover og regler og i tide. Bedriftene kan stole på at jobben blir utført etter høyeste standard, på en mest mulig kostnadseffektiv måte.

  Gratis rapport

  Hvor komplisert er lønnshåndtering i Norge?

  84,8 % mener støtte fra eksterne eksperter har en positiv innvirkning på lønnsbehandlingen. Les den omfattende rapporten som viser hvilke utfordringer som finnes innen lønnsfaget i Norge. 

   Last ned gratis rapport