1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. HR-system>
Skjulte kostnader ved å ikke digitalisere HR

De skjulte kostnadene ved å ikke digitalisere HR

Ny forskning fra SD Worx viser at 58 % av europeiske selskaper fortsatt har en lang vei å gå med å tilby sine ansatte en god digital opplevelse. Det er mange skjulte kostnader hvis du er treg med digitaliseringen eller ikke digitaliserer i det hele tatt. Her viser vi deg 7 av dem.

Det har ikke alltid vært like lett å bygge en sterk digital arbeidsplass. Umodne teknologier, forvirrende IT-standarder, kompleks integrasjon og mangel på enkel programvare er årsaken til det. Uten spesialistkompetanse på IT ble digitalisering vanskelig.

Heldigvis er det ikke lenger slik. Mange teknologipartnere leverer nå HR-teknologi som er rimelige, enkle å forstå, og som tilbyr fordeler for både virksomheten, HR og dine ansatte. Men det er en annen viktig grunn til å digitalisere: de skjulte kostnadene ved å ikke bli digital. Å la ting være «som de er» koster deg mer enn du tror.

 

1.) Ineffektive HR prosesser

Å administrere transaksjonelle HR-oppgaver, som lønn, core HR og Workforce management, er ofte komplekst og tidkrevende. Mens du bruker all energien din på detaljer, utsetter du flere verdiskapende oppgaver til «når vi har tid». Med automatiseringsteknologi kan du frigjøre tid til andre ting, som å få din organisasjon til å skille seg ut og gi dine (fremtidige) ansatte mer oppmerksomhet. Å oppnå en effektiv organisasjon er den første fasen av enhver digitaliseringsreise.

 

2.) En dårlig digital opplevelse

Dine ansatte, spesielt de yngre generasjonene, har blitt avhengige av brukervennlige apper i hverdagen, som Netflix, Spotify og TikTok. Hvis du ikke klarer å tilby den samme brukeropplevelsen med din digitale HR, vil du sannsynligvis miste dem. Optimalisering av brukervennlighet i dine digitale verktøy, fra intuitive grensesnitt til mobilvennlighet, kan “make or break” din digitaliseringsreise. Forbedret brukeropplevelse er kjent som den andre fasen i å bygge en sterk digital arbeidsplass.

  6 av 10

  ansatte synes det er viktig å jobbe med de nyeste digitale applikasjonene på jobben.

   3.) Risiko i juridiske overholdelser 

   Overholdelse av skatte-, ansettelses- og personvernlovgivning er av høy prioritet for alle HR-team. En enkelt feil kan resultere i store bøter, korrigeringskostnader og dårlig rykte. Det vanskelige er at lovgivningen endres hele tiden og varierer fra land til land. Gjør deg selv en tjeneste og spar deg for bekymringene rundt compliance management. Stol på HR-teknologi med automatiske oppdateringer i stedet!

    

   4.) Mangelfull produktivitet

   I tider med økonomisk usikkerhet og mangel på arbeidskraft bør det å fremme vekst, engasjement og produktivitet på arbeidsplassen være enkelt. Det riktige digitale verktøyet kan hjelpe deg med det. For eksempel verktøy for læring og utvikling (LMS), apper for trivsel og ferdighetskartlegging, samarbeidsplattformer, onboardingverktøy, lytteprogramvare for ansatte og så videre. Verktøyene gir de ansatte mulighet til å bli den beste versjonen av seg selv, noe som fører til økt produksjon og dermed økt inntekt for virksomheten. Å investere i vekst er den tredje fasen av digitaliseringsreisen.

   Les også: Behold interne talenter: På tide for selskaper å tenke nytt!

    

   5.) Et sårbart sikkerhetssystem

   HR-avdelingen din har store mengder sensitiv informasjon – det være seg konfidensielle opplysninger om organisasjonen eller personlig informasjon om de ansatte. Det er nesten umulig å kontrollere tilgangen til denne informasjonen med et manuelt system. Digitalisering åpner for mulige sårbarheter når det kommer til sikkerhet, men hvis du velger riktig leverandør av HR-teknologi, vil du få innebygde tiltak for GDPR- og datasikkerhet.

    

   6.) Mangelfull kommunikasjon mellom ledere og ansatte

   Åpen og god kommunikasjon er viktig i enhver vellykket organisasjon. Ekstra viktig er det hvis du leder en hybrid arbeidsstyrke. De mest engasjerte medarbeiderne er ofte de som vet i hvilken retning organisasjonen skal. De er oppdatert og føler en sterk tilhørighet. Hvis dette er mangelfullt er det stor sjanse for at de bytter arbeidsgiver, og du vil få store kostnader med å erstatte vedkommende. En ting er sikkert, med et digitalt HR-økosystem kan du nå hele teamet ditt i løpet av sekunder, uansett hvor de er.

    1 av 3

    ansatte føler seg koblet fra arbeidsgiveren sin på grunn av fjernarbeid.

     7.) Mangel på viktig data og rapportering

     Siste fase av digitaliseringsreisen er å få et sammenhengende digitalt økosystem. Det kan spare deg for mye manuell administrering av data. Dessuten har mange integrerte systemer innebygde rapporterings- og analyseverktøy, noe som legger til funksjonene for business intelligence. Alt dette resulterer i smartere, mer datadrevne beslutninger for blant annet å optimalisere bruken av budsjettet ditt.

     Les også: HR-analyse: 5 praktiske tips for å komme i gang

      Ta vår quiz og finn ut hvilken HR-profil som er din perfekte match!

      Start din digitaliseringsreise i dag!

       Finn din perfekte (digitale) match>>>