1. Home>
  2. Inspirasjon>
  3. Digitalisering>
Bjørnar Fjeld

Skal doble seg igjen – og oppskriften er digital

Aider tør å pushe grensene

For at digital endring skal drive regnskapsbransjen fremover kreves aktører som tør å «pushe» grensene. Denne oppgaven har regnskapsbyrået Aider tatt på seg med seriøsitet og engasjement. 

— Å gjøre ting «slik man alltid har gjort det» holder ikke lenger. Vi er ekstremt opptatte av lønnsområdet, og vi ønsker å være utfordreren i bransjen. Dette sier Bjørnar Fjeld, leder for IT og tech i Aider, en nasjonal aktør innen regnskap og lønn. 
 
Aider har doblet seg i underkant av to år, og nå har de mellom over 470 ansatte fordelt på 17 kontorer over hele landet. Med sin sterke vekststrategi satser de på en ny dobling innen de neste 2-2 ½ årene. Og strategien for digital endring er ikke mindre ambisiøs. 

—  Kjernen i fremgangen vi jobber for er kombinasjonen av den beste teknologien og menneskene som vil være med på reisen, sier Fjeld. 

Her kan du laste ned en guide til smart endring av lønn i byrået 

Ny teknologi tiltrekker talenter 

Fjeld forteller at selskapet satser på å ansette 100 nye medarbeidere i regnskap og lønn i år, deriblant 50 nyutdannede på konsulentsiden. 

Men med knapphet blant ressurser, særlig innen lønnsfaget, er det viktig å skille seg ut i kampen om talentene. Og undersøkelser viser at den gjennomsnittlige arbeidstaker er mer digitalt fremoverlent enn noen gang før.  
 
For eksempel viste en undersøkelse av teknologiselskapet-selskapet Barco i 2022 at 25 prosent av respondentene, som jobbet i ulike bransjer, ville vurdert å bytte til en arbeidsgiver som bedre møtte de teknologiske behovene deres. 

Som et kompetansehus innen regnskap og lønn, samt teknologisk fokus, er ikke Fjeld i tvil om at Aider er en svært attraktiv arbeidsplass. 

—Det at vi er frempå med å bruke det aller beste og nyeste innen digitale verktøy gir oss et soleklart konkurransefortrinn, sier han, — Dette gjelder særlig for unge, sultne mennesker som vil være med på å redefinere måtene vi arbeider på, og inspirere resten av bransjen. 

Invester i god opplæring

I tillegg trekker Fjeld fram et viktig poeng: —Vi er nødt til å ha seniorkompetansen som kan ta seg av de nye ressursene. De skal få de beste mulighetene til å være med fra tidligfase og til å påvirke utviklingen. 
 
Ressurser til opplæring og kontinuerlig oppfølging er nemlig en av de største utfordringene - og viktigste forutsetningene - for at digitalisering og endringer i arbeidsmåtene skal gå så sømløst som mulig.  

Ikke bare vil dette lære de ansatte å utnytte teknologien best mulig, men det kan også bevare motivasjonen og nysgjerrigheten hos de som åpent tar imot denne endringen – og snu skeptikerne. For å få med seg de ansatte og bygge en bedriftskultur der teknologi står sentralt må altså digital endring oppfattes som noe spennende. Dette er noe Aider prioriterer. 

—Vi tar månedlige pulsmålinger blant de ansatte, og er opptatte av å ta tak i eventuelle utfordringer fortløpende, forteller Fjeld, —På tech-siden er vi også spesielt bevisste på å ikke bli for små, slik at de ansatte føler at de må søke andre selskaper for å være med på utviklingen fremover. Samtidig vil vi ikke virke for store slik at enkeltpersoner føler at de forsvinner i mengden. 

Effektivt samlesystem 

Fjeld forteller at outsourcing på lønn er en omfattende prosess, og at særlig mellomstore og større virksomheter kommer til dem for bistand. Dette er en stor del av forretningen. 

Et viktig stikkord Fjeld løfter fram er lønnssystem som samlesystem. Det handler ikke bare om lønnsproduksjon, men hvordan du samler data om timeregistrering, fravær, reiseutlegg og liknende fra ulike kilder. I dag er det ikke uvanlig å jobbe med opp til fire ulike systemer, forteller Fjeld. 
 
—Når alle dataene samles, digitaliseres effektivt og sys sammen kan du kjøre multiprosess og parallellprosess, som er mye mer effektivt og frigir mer tid for strategisk og verdiskapende arbeid for kunden, fortsetter Fjeld, — Med riktig teknologi i bunn kan vi tilby alternativer til kunden og utfordre dem på deres egen metodikk. 

Les resten av dette intervjuet i vår guide til hvordan jobbe med lønn inn i fremtiden i regnskapsbyråer. 

    Gratis guide - Smart digital endring i regnskapsbyrået

    Vi har laget en inspirasjonsguide som går i dybden på smart digital endring i regnskapsbyrået.

      Les mer og last den ned her