1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. HR-system>
HR sitt ultimate mål

Investering i vekst: Er dette HR sitt ultimate mål?

Hvilken profil er din perfekte HR-match?

Selv om hver organisasjon er på sin egen unike digitale reise, har vi alle en ting til felles: Når det gjelder HR-teknologi, må vi finne en “perfect match” for å møte behovene til både ansatte, ledere, selskapet og HR. Vi har delt inn digitaliseringsreisen innen HR i 4 profiler: 

 1. Effektiv organisasjon
 2. Forbedret brukeropplevelse
 3. Investering i vekst
 4. Se sammenhengen

Sjekk hvilken profil som passer deg gjennom å ta quiz’en vår. 

  Ta quizen vår her

  Vekst er en viktig drivkraft for organisasjoner. I en forretningsverden i stadig utvikling, strekker denne veksten seg utover profitt og ekspansjon, og fordyper seg i områder som anskaffelse av talent, utvikling og å beholde talenter. Det er i dette skjæringspunktet HR må inn, og de må tilpasse sine vekststrategier med et effektivt rammeverk for menneskelig ledelse.

  Forstå HR sin vekstkurve

  HR har også sine vekstkurver som utvikler seg parallelt med organisasjonen. Etter hvert som organisasjonen utvider seg, eskalerer HR sin rolle fra å håndtere transaksjonsoppgaver til å administrere strategiske initiativer som påvirker den generelle veksten.

  Å navigere i denne veksten innebærer at HR skifter fra å være et funksjonelt støttesystem til en strategisk forretningspartner. Det innebærer å utforme og implementere praksiser som fremmer talentutvikling, driver engasjement og øker produktiviteten, som igjen stimulerer veksten til organisasjonen din.

  HR sin strategiske rolle i organisasjonens vekst

  Strategisk HR-praksis er integrert i en organisasjons vekstreise. Det innebærer å ansette det riktige talentet, legge til rette for deres utvikling, tilpasse målene deres med organisasjonens mål og skape et gunstig arbeidsmiljø.

  En strategisk HR-funksjon er i stand til å tiltrekke seg talenter av høy kvalitet, som er hjørnesteinen i organisasjonsvekst. Et sterkt arbeidsgivermerke, robuste strategier for talentstyring og konkurransedyktige kompensasjonspakker er alle komponenter av en effektiv strategi for talentanskaffelse.

  Etter ansettelse innebærer neste fase av HR sin vekststrategi å fremme et miljø som prioriterer talentutvikling. Dette oppnås ved å tilby kontinuerlige læringsmuligheter, legge til rette for en kultur rik på tilbakemeldinger og skape veier for karriereprogresjon. Samtidig må HR arbeide for å tilpasse ansattes individuelle mål med organisasjonens større vekstvisjon.

  Videre spiller HR en betydelig rolle i å bygge en positiv organisasjonskultur som oppmuntrer til samarbeid, inkludering og innovasjon. Et blomstrende arbeidsmiljø er et som ikke bare beholder sine eksisterende ansatte, men som også tiltrekker seg potensielle talent, og dermed bidrar til vekst.

  Finn ut mer om: Bedriftskultur på distanse – hvordan lykkes med suksessfullt hybridarbeid

  Et skifte mot datadrevet HR 

  I dag har data blitt ryggraden i beslutningsprosesser. Ved å ta i bruk HR-analyse kan bedrifter få verdifull innsikt i ulike HR-beregninger som turnover, rekrutteringskostnader, ansattes engasjement og produktivitetsnivåer. Denne datadrevne innsikten hjelper deg med å ta informerte strategiske beslutninger, tilpasse HR-initiativer med forretningsresultater og til slutt sørge for vekst.

  Kraften til teknologisk integrasjon

  Teknologi spiller en rolle i å revolusjonere HR-driften din. Integrerte HR-teknologiske løsninger gir et helhetlig syn på arbeidsstyrken, automatiserer repeterende oppgaver og gjør det mulig for HR å fokusere på strategiske oppgaver. Ved å slå sammen HR og teknologi kan du i vesentlig grad bidra til organisasjonens vekst.

  Er dette HR sitt endelige mål?

  Å investere i vekst er unektelig et viktig mål for HR. Det er imidlertid ikke den eneste. Det endelige målet for HR strekker seg utover vekst til å omfatte en menneskesentrisk tilnærming som justerer organisasjonens mål med ambisjonene til de ansatte. HR sin rolle er å forme et arbeidsmiljø som fremmer utvikling, driver engasjement, nærer talent og skaper en følelse av tilhørighet blant ansatte.

  Så ja, vekst er et overordnet mål. Men det er kombinert med målet om å bygge et helhetlig, menneskesentrisk og velstående arbeidsmiljø. Disse parallelle målene eksisterer ikke bare side om side – de er avhengige av hverandre. Organisasjonen din vokser når folkene vokser, og menneskene vokser når de jobber i et miljø som prioriterer deres vekst.

  Les også: HR sin rolle i medarbeidernes utvikling og Avansert teknologi for strategisk HR-vekst

   Vil du lære mer om de andre profilene?

   Last ned gratis guide

    Finn din perfekte digitale HR-match