1. Home>
 2. Inspirasjon>
 3. HRM>
Eveline på Røa Bad

Sponsor The Spark: Eveline Hansen lærer seg ny svømmeteknikk

SD Worx sponset svømmekurs 

Når vi går utenfor komfortsonen blir vi mer løsningsorienterte og kreative, og vi vokser som mennesker. Derfor har vi sponset noen utvalgte kollegaer til å teste en aktivitet de aldri har prøvd før, for å se hvor mye glede som kommer ut av å utfordre seg selv. Vil det skape ringvirkninger i andre deler av livet?

Les mer om vårt Sponsor The Spark initiativ her.

Customer Success Manager i SD Worx, Eveline Hansen, hadde ingen annen erfaring med svømming enn den ordinære brystsvømmingen mange lærer som barn. Da vi igangsatte initiativet Sponsor The Spark ble hun trigget til å prøve noe hun aldri hadde gjort før – og valget falt på å lære seg en ny svømmeteknikk, hun ville rett og slett lære seg å crawle! 

- Jeg husker den aller første treningen jeg var på. Jeg fikk kramper i leggene, ørene ble fulle av vann og jeg svelget sikkert noen liter vann også. Jeg gikk hjem og tenkte "oida, hvordan i all verden skal jeg få til dette her", humrer Hansen. 

Hjelp med stressmestring 

Men det gikk bedre etter hvert. Eveline forteller at de øvde på øvelsene hver for seg. Benteknikk, armteknikk, pust. Og så satte de alt sammen og det funket! Hansen forteller om mestringsfølelse og merker at hun blir bedre og bedre for hver trening.  

- Crawlkurset gir meg en pause og et avbrekk fra hverdagens stress og mas og etterpå føler jeg meg så mye bedre sier Eveline.  

Pusteteknikken hun lærer på crawlsvømmekurset gir stor overføringsverdi til hverdagen ellers. Kunsten å holde roen under høy puls og aktivitet, enten det er i en travel hverdag eller på trening, er noe mange av oss kan kjenne som en utfordring iblant.  

- For å få til å puste godt så må jeg roe ned. Ikke stresse og kave, stadfester Hansen. 

Fokus og ro er ord Eveline gjentar som essensielle faktorer når hun svømmer. Og det prøver hun å tenke på når hun for eksempel er stresset på jobben også. 

- I starten var alt vanskelig å få til, forteller Eveline. Armtakene, bensparkene, ligge riktig i vannet, klare å puste – og ikke minst det å koordinere alt sammen. Jeg følte jeg ble slengt uti vannet og at jeg holdt på å drukne – jeg må i hvert fall ha sett sånn ut, sier hun og ler. 

  Eveline crawler

  Det er inspirerende å prøve noe nytt  

  Hansen forteller at hun ønsker å fortsette med crawlsvømmingen.   

  - Det gir god trening og mental avkobling. Jeg klarer å skru av stress. Målet er å komme dit at svømmingen går av seg selv og at jeg ikke trenger å bruke så mye energi på å tenke på hvordan jeg skal gjøre det, sier hun. 

  Eveline opplever at å delta i Sponsor The Spark har vært inspirerende. Hun synes det har vært en fin påminner om å tørre å gjøre nye ting, og at det er stimulerende, gøy og gir påfyll.  

  - Det er så lett å bli sittende fast i rutiner og vante måter å gjøre ting på. Det er inspirerende å prøve noe nytt og den tanken skal jeg ta med meg videre, sier Eveline. 

  Vil du lese flere deltakerhistorien fra Sponsor The Spark? Les om Tina som lærte seg å spille piano og  Kari Marthe  som hoppet i fallskjerm.

   Eveline Hansen i bassenget

    Vil du vite mer om Sponsor The Spark?

    Les mer om initiativet og se video fra deltakernes aktiviteter.

     Sponsor The Spark