1. Home>
 2. Om oss>
 3. Kunder>

Hvordan verktøyet vårt hjelper Telenet-ansatte med å ta eierskap over sin karriere

blog-hero-image-denmark

Personlig vekst toppet de ansattes prioriteringslister, så det belgiske selskapet Telenet tilbød sine ansatte fleksibiliteten til å ta ansvar for sin egen utvikling. Selskapets tidligere tilnærming til, og verktøy for, talent management ga dem imidlertid ikke mulighet til å avdekke læringsmuligheter og drive vekst. Dette endret seg da de implementerte SD Worx Talent. 

  Kompetansegapet

  Som leverandør av tele- og medietjenester er Telenets mål å hjelpe mennesker og bedrifter med å ligge i forkant i den digitale tidsalderen. For å sette medarbeiderne i stand til å svare på kundenes raskt utviklende behov, la selskapet allerede stor vekt på talent management. Men det viste seg at tilnærmingen ikke alltid slo til.  

  Joke Van Gestel, Talent & Leadership People Partner i Telenet, forklarer: «Selv om vi også tidligere var overbevist om at det var riktig å gi de ansatte mer ansvar over egen utvikling, støttet ikke vår daglige tilnærming dette. Mens vi fortsatte å finne folks svakheter og veiledet dem til å bli bedre på disse områdene, overså vi de ferdighetene de allerede hadde.» 

   Ønsket: ansattorientert programvare

   Med sikte på å bygge videre på de ansattes sterke sider og tilpasse deres utviklingsveier med deres egne ambisjoner, motiverte Telenets talent- og lederteam sine kolleger til aktivt å ta styringen i egen vekst og karriereutvikling. «Alle sitter i førersetet i sin egen karriere. Det er det vi sender ut», sier Joke.   

   Imidlertid var det ingen enkel oppgave for medarbeiderne å vite hvordan de skulle starte eller hvor de skulle finne opplæringsmuligheter. «Våre ansatte forsvant i ERP-systemet vi brukte til å håndtere karriereveier. Det var for komplisert, ikke brukervennlig og helt klart skapt for HR-ledere.» 

    Joke Van Gestel
    For virkelig å styrke våre ansatte til å ta ansvar for sin vekst, trengte vi et enkelt talent management-verktøy som er laget spesielt for de ansatte.
    Joke Van Gestel
    Joke Van Gestel, People Partner Talent & Leadership, Telenet

    Synkroniserte visjoner om vekst

    Etter å ha gjennomgått flere verktøy på markedet, innså Telenet raskt at SD Worx Talent var akkurat det de var ute etter.   

    Joke: «Våre selskapers visjoner om medarbeideres vekst og myndiggjøring er perfekt tilpasset. Og viktigst av alt, plattformen viste seg å være den mest brukervennlige – den tilbyr flere intuitive funksjoner som støtter medarbeiderne ved å avsløre deres styrker, muliggjøre tilbakemelding og stimulere til kontinuerlig læring.»  

    For å sikre at den nye talent management-plattformen oppfyller alle de riktige kravene til medarbeiderne, satte Telenet først sammen flere pilotgrupper for å teste hvor landet lå. «Ved å involvere ulike medarbeidere i opprettelsesprosessen helt fra starten av, kunne vi tilpasse og forfine plattformen basert på ekte tilbakemeldinger fra medarbeidere.» 

     

     Joke Van Gestel
     I stedet for å prøve å skape det perfekte verktøyet fra et lite HR-tårn, lyttet vi til våre folks erfaringer og forventninger. På den måten kunne vi sette sammen plattformen slik at den passet til virkeligheten.
     Joke Van Gestel
     Joke Van Gestel, People Partner Talent & Leadership, Telenet

     Krever ingen bruksanvisning

     Når du samskaper programvare med sluttbrukerne, er det en utfordring å finne en balanse mellom å svare på teamets spesifikke behov og forbedre brukervennligheten. «Heldigvis ivaretok prosjektteamet verktøyets enkelhet til enhver tid. Hvis en av anmodningene våre skulle overkomplisere ting, utfordret de oss til å holde det enkelt», sier Joke. 

     Resultatet var at nye brukere, etter hvert som Telenet gradvis fikk flere ansatte om bord på plattformen, fikk raskt grep om å bruke SD Worx Talent. «Vi ønsket faktisk å hjelpe kollegene våre med å navigere på plattformen ved å gi dem brukerveiledninger og introduksjonsvideoer. Men de svarte at de ikke trengte disse tingene.» 

      Fremme et kulturelt skifte

      Det som skiller SD Worx Talent fra andre verktøy for talent management er at det åpner opp for en dialog om vekst ved å sette de ansattes karriereambisjoner på kartet.  

      Joke sier: «Hovedsaklig er det bare et verktøy. Men siden våre ansatte virkelig begynte å stole på det, ble det raskt klart at det hjelper dem med å ta et nytt perspektiv når det gjelder karriereveiene sine. Det skaper et kulturelt skifte mot kontinuerlig utvikling og 360° tilbakemelding på arbeidsplassen.» 

       Er du klar til å utnytte medarbeidernes fulle potensial?

       Talent management-plattformen SD Worx Talent gjør det mulig for medarbeiderne å ta eierskap over veksten, få de til å prestere bedre og akselerere virksomhetens suksess. 

        Fortell meg mer