1. Home>
 2. Om oss>
 3. Kunder>

Hvordan vi muliggjorde DPG medias overgang til en effektiv, gjennomgående tilbakemeldingskultur

DPG Media

Å gi de ansatte alle muligheter til å vokse betyr også å stimulere til konstruktive samtaler mellom medarbeiderne. Dette var en daglig utfordring for DPG Media i Nederland, siden selskapet manglet rutiner og verktøy for å gi tilbakemeldinger. Talent management-plattformen SD Worx Talent via huapii etablerte et brukervennlig og sikkert miljø for 360° tilbakemeldinger som også gir selskapets ansatte mulighet til å ta ansvar for sin egen karriere. 

  Uklart eierskap

  Som en avdeling i belgiske DPG Media Group, er DPG Media Nederland det største medieselskapet i Nederland, med over 3800 ansatte. Visjonen om medarbeidernes vekst og resultatstyring understrekes, og alle har muligheten til å ta sin faglige utvikling til neste nivå.   

  «I DPG Media stimulerer vi alle ansatte til å bli den beste versjonen av seg selv,» sier Desiree Sombezki-Scheeper, Senior HR Programme Manager i DPG Media Nederland. «Det er derfor vi streber etter å tilby dem de ressursene de trenger for å vokse og ta kontroll over karrieren sin.»  

  Fragmenterte datasystemer gjorde det imidlertid umulig å spore informasjon om de ansattes fremgang. I tillegg manglet det struktur i selskapets tilbakemeldingskultur. Desiree forklarer: «Når det gjaldt evalueringer, var det ofte uklart hvem som skulle ta eierskap. Dette sto i veien for de ansattes fremgang og hindret oss i å tilpasse oss våre kjerneverdier og felles mål.» 

   4 pilarer i resultatstyring

   For å hjelpe de ansatte med å akselerere utviklingen ønsket DPG Media å fremme en kultur for tilbakemeldinger der konstruktive samtaler er en integrert del av den daglige kommunikasjonsprosessen. «Teamlederne våre ønsket å gå foran med et godt eksempel, men vi manglet de riktige verktøyene for å oppmuntre til utveksling av tilbakemeldinger», sier Desiree.   

   Desiree og teamet hennes begynte derfor å lete etter en programvareløsning som både ville muliggjøre en tilbakemeldingskultur i selskapet, og også matche ambisjonene om å få ansatte til å føle eierskap til karrieren sin. Med enkelhet som veiledende prinsipp, etablerte HR-teamet fire hovedpilarer for sitt foretrukne verktøy for resultatstyring:  

   1. målsetting 
   2. personlig utvikling 
   3. gi tilbakemelding  
   4. kontinuerlige konstruktive samtaler 
    Desiree Sombezki-Scheeper
    Etter omfattende markedsundersøkelser ble SD Worx Talent det foretrukne valget, siden det ikke bare lar de ansatte ta eierskap over målene sine, men også passer perfekt til den opplevelsen vi ønsket.
    Desiree Sombezki-Scheeper
    Desiree Sombezki-Scheeper, senior HR Programme Manager, DPG Media the Netherlands

    Trinnvis utrulling og kulturendring

    Etter å ha godkjent implementeringen av SD Worx Talent i slutten av september 2022, gikk det raskt for DPG Media. Mindre enn en måned senere ble den fullt tilpassede talent management-plattformen lansert, noe som gjenspeilet selskapets merkevarebygging i både design og ordlyd.   

    Desiree: «Vi startet med et pilotprosjekt med 30 ansatte i november. Da det viste seg å være vellykket, sørget vi for å gi verktøyet til personallederne.» Gjennom dedikerte workshops lærte lederne hvordan de aktivt kunne delta i den nye tilbakemeldingskulturen og tilby merverdi til kollegene sine gjennom SD Worx Talent. «Hvis du aldri har gitt tilbakemelding før, krever en kulturendring som oppmuntrer til åpen dialog også en endring i tenkemåte.» 

    Denne endringen er ikke lett, men etter en stund ble de ansatte flinkere til å gi og motta tilbakemeldinger, og omfavnet konstruktiv kritikk som en mulighet for personlig vekst. 

     En tillitssak

     I tillegg til å skape inspirerende samtaler, ga SD Worx Talent også de ansatte muligheten til å sette seg personlige utviklingsmål som er meningsfulle for dem. Dette gjør dem til drivkraften bak sin egen karriere, en ny tilnærming som også bærer frukter for personalledere.   

     «Ved å gjøre det mulig for medarbeiderne våre å sette sine egne mål, føler de seg mer engasjerte. Etter å ha tatt i bruk det nye verktøyet for resultatstyring, har vi fått verdifull innsikt i medarbeidernes utviklingsnivåer og behov, noe som til syvende og sist sparer oss for tid. Nøkkelen her er å stole på de ansatte og deres evner», bekrefter Desiree.  

     Etter den vellykkede innledende implementeringen, planlegger DPG Media å legge til funksjonene «talent management», «profiler» og «karriereutvikling» for å fremtidssikre talent management med SD Worx Talent. 

      Klar for å drive vekst med en 360° tilbakemeldingskultur?

      Talent management-plattformen SD Worx Talent via huapii skaper et trygt rom for konstruktive samtaler samtidig som den støtter de ansatte i å ta karrieren i egne hender.  

       Book en demo