1. Home>
  2. Inspirasjon>
  3. Outsourcing Lønn>
Woman crossing her arms

Outsourcing av lønn: 4 tips om hvilke oppgaver som passer for outsourcing

Det er rom for forhandlinger

I motsetning til hva noen mener, gir outsourcing av lønn rom for forhandlinger. Du bestemmer hvilke oppgaver du ønsker at en tredjepart tar seg av og hvilke du beholder internt. Derfor starter hvert outsourcing-prosjekt med å bestemme omfanget. For å hjelpe deg med den oppgaven har vi listet opp noen gode tips. 

1. Hvis du liker oppgaven, behold den

Meningen med outsourcing av lønn er ikke bare at det skal lette arbeidet, det kan også gi større tilfredshet på jobben. To fluer i ett smekk, kan man si. Dette innebærer outsourcing av lønnsoppgavene som HR-avdelingen din misliker mest. For eksempel foretrekker mange lønnskonsulenter å svare på spørsmål fra kolleger fremfor å legge inn data om fravær og prestasjoner. Det er bare én måte å få svar på dette på: spør teamet ditt. Oppdag flere fordeler (og ulemper) med å outsource lønn.  

2. Sett bort de tidskrevende, kjedelige eller tekniske oppgavene 

Dette er nært knyttet til forrige tips, men går et skritt videre. En erfaren lønnspartner kan ofte utføre manuelle oppgaver mye mer effektivt, noe som sparer deg for mange timer hver måned. Velprøvd innovativt verktøy, systemer og prosesser samt et nytt perspektiv på lønnsprosessen din kan utføre mirakler når du er overlesset av oppgaver. Faktisk går outsourcing og optimalisering hånd i hånd, så lag en liste over lønnsoppgaver som kan trenge en mer metodisk eller teknologisk måte å jobbe på. 

Les også: Outsourcing av lønn i den nye normalen: fordeler og ulemper 

3. Tenk alltid fremover 

Tenk på de kommende årene. Vil dine nåværende lønnskonsulenter forbli i samme stilling, eller vil de gå videre i organisasjonen din? Husk at å tiltrekke og beholde riktig lønnsekspertise ikke alltid er like lett for tiden. Med andre ord bør du ha klar en plan B, eller outsource oppgavene som mest sannsynlig vil forårsake problemer i tilfelle noen forlater teamet. Ved å være proaktiv sparer du deg selv bryet med å måtte ta raske – og kanskje dårlige – avgjørelser. 

4. Det er lov å utvide etter hvert 

Du bør virkelig ikke bekymre deg for mye om hvilke lønnsoppgaver du skal outsource og hvilke du bør beholde: du kan endre mening underveis. For eksempel er det fullt mulig å starte med å outsource beregningen av feriegodtgjørelser eller inntasting av tid og fremmøte, og å overlevere flere oppgaver etter hvert som tilliten til å outsource lønn vokser. I de fleste løsninger med outsourcing står du fritt til å forhandle frem dine egne vilkår (til en viss grad). Det som imidlertid er verdt å undersøke grundig, er hvilken type lønnstjenester du velger å sette ut. 

 

    Vil du vite mer om outsourcing av lønn?

    Nøkkelen til fremgangsrik outsourcing av lønn ligger til stor grad hos deg som bestiller tjenesten. Last ned guiden vår som kan gi deg noen tips på hvordan du kan lykkes med outsourcing av lønnsoppgaver.