1. Home>
  2. Event og Webinar>

Hvordan kan HR oppfylle EUs nye krav til bærekraftsrapportering?

Er organisasjonen din klar til å oppfylle EUs nye standard for bærekraftsrapportering, ESRS? Allerede tidlig i 2024 må noen større organisasjoner samle inn data i henhold til de nye kravene i bærekraftsrapporten for 2025.

I dette innspilte webinaret får du som jobber med HR og lønn vite hva du må gjøre for å komme i gang med arbeidet. Presentasjonen er på svensk og holdes av den erfarne HR Tech-eksperten Charlotte Birgander.

Se innspilt webinar
Webinar med Charlotte Birgander om hur HR kan klara EUs nya krav på hållbarhetsredovisning

Innspilt:

Fyll inn skjema for å se webinaret

    Webinar om HR og bærekraftsrapportering

    I 2023 kom EU med et nytt direktiv om bærekraftsrapportering, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Direktivet omfatter i første omgang selskaper som i dag har mer enn 500 ansatte og rapporterer i henhold til NFRD. Senere vil det også omfatte alle store og mellomstore bedrifter.

    Det betyr at mange selskaper nå får en obligatorisk standard for hvordan bærekraftsrapporten skal se ut. European Sustainability Reporting Standards (ESRS) inneholder mange nøkkeltall som er knyttet til data fra HR og lønn.

    Har du det som skal til for å lage en bærekraftsrapport som oppfyller EUs krav til nøyaktige data? Hvor bør du begynne? Hvilke samarbeid må til for å lykkes og hvilke muligheter kan de nye kravene skape for HR og lønn? 

    På 45 minutter går vi gjennom:

    • Hvilke KPI-er du må rapportere på.
    • Hvordan HR spiller en nøkkelrolle i prosessen med bærekraftsrapporteringen.
    • Hvilke fallgruver du bør unngå i arbeidet ditt.
    • Viktige suksessfaktorer og nye muligheter.
    • Rutiner, verktøy og partnerskap som er nødvendige for å lykkes med rapporteringen

    NB! Presentasjonen er på svensk og den retter seg mot svensk målgruppe, men den nye EU standarden gjelder også for norske organisasjoner.

    "ESRS stiller nye krav til HR og lønn, men det er også en stor mulighet til å skape interesse og forståelse for viktige HR-data. Formålet med regelverket er å skape transparent og sammenlignbar informasjon om blant annet medarbeidernes trivsel, lønnsstrukturer, opplæringsmuligheter og mangfold. I HR og lønn har vi nå muligheten til å bidra til mer bærekraftige arbeidsplasser og de globale målene med mer datadrevet arbeid."

    — Charlotte Birgander, HerbertNathan & Co

     

    Talere

    Charlotte Birgander

    - selvstendig konsulent innen HRIT/Digital HR hos HerbertNathan & Co.

    Charlotte har jobbet med HR, systemstøtte og prosessutvikling siden 1997. Som person er Charlotte profesjonell, kunnskapsrik, analytisk og forretningsfokusert. Charlotte arbeider med strategi, behovsanalyse, anskaffelse og implementering av systemstøtte innen HR/lønn og outsourcing. Hun er også rådgiver og coach innen digital HR-transformasjon og holder foredrag, deltar i paneldebatter og offentlige diskusjoner og leder seminarer innen HRIT/Digital HR.

    Charlotte har erfaring fra ledende og operative oppgaver innen HR-området, der organisasjons- og prosessutvikling samt strategisk ledelse har vært vanlige temaer. Hun har blant annet vært leder for HR Shared Service-senter, HRIT-sjef, HR-sjef og prosjektleder i en rekke ulike bransjer. Charlotte har også flere års erfaring som leder på leverandørsiden og har vært selvstendig konsulent innen HRIT/Digital HR siden 2017.
     

    Moderator

    Fanny Fremdling

    — People Business Partner i SD Worx