Det er viktig at du som arbeidsgiver sørger for korrekt rapportering i a-meldingen.
Pensjonslovgivningen sier at private arbeidsgivere, som oppfyller kravene til OTP, er pålagt å opprette tjenestepensjonsordning og spare til sine ansatte. I a-meldingen skal du oppgi hvilken pensjonsleverandør du har inngått avtale med. Den eller de pensjonsleverandørene du har avtale med får da tilgang til å hente inntektsopplysninger fra Skatteetaten og arbeidsforholdsopplysninger fra NAV. Til sammen får pensjonsleverandøren tilgang til alle opplysninger de trenger for å sikre at dine ansatte får riktig pensjonsgrunnlag.
Hvilke pensjonsleverandører kan bruke opplysninger fra a-meldingen?
Skattemyndighetene kan utlevere de nødvendige opplysningene til alle pensjonsleverandører som har tjenestepensjon etter en av de tre OTP-lovene (foretakspensjonsloven, innskuddspensjonsloven eller tjenestepensjonsloven). I praksis vil det si at alle pensjonsleverandører kan hente opplysningene de trenger fra a-meldingen. Dersom du rapporterer pensjon i en portalløsning, som fil fra lønnssystemet eller lignende – be din pensjonsleverandør om å heller hente disse opplysningene fra a-meldingen.
Hva må du som arbeidsgiver tenke på?
For at pensjonsgrunnlaget skal bli korrekt er det viktig at du som arbeidsgiver sørger for korrekt rapportering i a-meldingen.
Disse opplysningene er spesielt viktige for pensjonsrapporteringen:
- Ansattdato
- Sluttdato med opplysning om årsak
- Lønn
- Stillingsprosent og/eller timer
- Fravær som sykdom, permisjon eller permittering
Hva gjør du nå?
Dersom du fortsatt rapporterer pensjon utenfor a-meldingen vil neste steg være å ta kontakt med din pensjonsleverandør og be om at opplysningene hentes direkte fra a-meldingen i stedet. Slik unngår du dobbeltrapportering og sikrer at pensjonsrapporteringen din blir korrekt.