Hvordan integrere lønnsteknologi med HR-teknologi?
I det skiftende landskapet for HR-administrasjon er integrering av effektiv og moderne lønnsteknologi en strategisk nødvendighet. Vår nye undersøkelse viser imidlertid at for én av ti europeiske bedrifter er det å skape et integrert og effektivt lønnssystem fortsatt en aktuell, men uløst utfordring.
For å løse denne utfordringen på en effektiv måte, er det viktig å se på lønn som fundamentet i organisasjonens HR-teknologiske infrastruktur og erkjenne lønnssystemets sentrale rolle og innvirkning på hele organisasjonen og på medarbeideropplevelsen.
Ved å bruke denne grunnleggende tilnærmingen, effektiviseres integrasjonsarbeidet slik at alle andre HR-teknologier også kan fungere harmonisk sammen.
Dette forteller undersøkelsen
Til tross for lønnssystemenes sentrale rolle innen HR, mener mange norske bedrifter at deres største utfordring er å integrere lønnssystemet med andre systemer. Mens 45 % av europeiske selskaper investerer i HR-teknologi, er det bare 1 av 4 som fokuserer på systemintegrasjon eller planlegger å gjøre det snart, og bare 1 av 5 selskaper planlegger å investere i dette på mellomlang til lang sikt. Dette tallet er spesielt bekymringsfullt ettersom integrerte lønnssystemer er avgjørende for å sikre en sammenhengende og effektiv drift.
Fordelene med å integrere lønnsadministrasjon
Effektiv integrering mellom lønn, HR og økonomi er avgjørende for effektiviteten i driften. Uten integrasjon forblir systemene frakoblet, noe som skaper datasiloer som fører til ineffektivitet og høyere risiko for feil. Integrert lønnsadministrasjon sikrer datakvalitet, samsvar og effektive prosesser.
I tillegg blir migrering til skyen stadig viktigere for vellykket integrasjon, særlig for små og mellomstore bedrifter som ønsker alt-i-ett-systemer. Skybaserte lønnsløsninger tilbyr skalerbarhet, tilgjengelighet og fleksibilitet, noe som gjør det enklere å dele data og samarbeide mellom ulike avdelinger og lokasjoner.
Integrert lønnsteknologi forbedrer datakvaliteten ved å dele informasjon sømløst mellom lønnssystemet og andre HR-løsninger som for eksempel timeregistrering og ytelsesstyring. Dette reduserer antall feil og forbedrer dataintegriteten. Automatisert dataflyt fra integrerte systemer reduserer manuelle oppgaver, noe som sparer tid og reduserer arbeidstid.
I tillegg gjør integrerte systemer rapportering og analyse enklere. Regelendringer og ansattinformasjon gjenspeiles raskt på alle plattformer, noe som bidrar til å oppfylle lovpålagte krav.
Den sentraliserte informasjonen i integrert lønnsteknologi gjør det også lettere å bruke kunstig intelligens. Rask og nøyaktig lønnsbehandling, sammen med enkel tilgang til lønnsdata, forbedrer den generelle medarbeideropplevelsen.
Samarbeid om lønnsintegrasjoner
Behovet for integrerte lønnssystemer er stort. Teknologiske fremskritt krever integrerte systemer, samtidig som komplekse regelverk krever etterlevelse.
For å lykkes med integrasjonen må du legge en plan som er tilpasset nåværende og fremtidige behov. Det er også viktig å involvere alle relevante interessenter fra starten av for å skreddersy systemet og integrasjonene etter behovene til HR, økonomi, IT og andre avdelinger.